Bozanić namjerno bojkotirao Josipovićevu inauguraciju?

Indeks.hr

Bozanić namjerno bojkotirao Josipovićevu inauguraciju?

Tekst: J.C.

21.02.2010.
KARDINAL Josip Bozanić u četvrtak nije bio na Markovom trgu. Poglavar Katoličke crkve u Hrvata nije mogao nazočiti inauguraciji trećeg predsjednika Ive Josipovića jer je u tom trenutku bio u inozemstvu. Nalazi se, naime, na avionu kojim je iz Kanade letio u SAD.

Naime, Bozanić je imao ranije dogovoreni posjet hrvatskim iseljenicima u Torontu, nakon čega je posjetio i hrvatsku zajednicu u New Yorku. Posjet SAD-u navodno je dogovoren kad je Bozanić već bio s druge strane velike bare, a u tome mnogi vide političku poruku upućenu deklariranom agnostiku Josipoviću.

S Kaptola to demantiraju i poručuju kako je Bozanić želio što duže ostati među hrvatskim iseljenicima. Iako je Josipović najavljivao otklon od Mesićeve politike prema Crkvi i izrazio nadu da neće ulaziti u sukobe s crkvenim dužnosnicima, čini se da je već početak njegovog mandata obilježio “tihi rat” s Kaptolom.