Trzavice u crkvi zbog ljubavnog trokuta vikara

Javno.com/hr

09.02.2010.

NEPRIMJERENO PONAŠANJE

Trzavice u crkvi zbog ljubavnog trokuta vikara

Vikar je suspendiran s dužnosti jer ga je bivša djevojka optužila za neprimjereno ponašanje prema ženskim članovima vjerske zajednice.

Tekst:
Tea Šupe/Daily Mail

Objavljeno: 09.02.2010 23:20h

Bivša djevojka vlč. Stephena Smitha, Kerry Lansfield kaže kako je doživjela živčani slom nakon što se on prošlog ljeta oženio za drugu djevojku, što su župljani crkve Svete Marije u Cardingtonu, Bedfordshire, saznali na nedjeljnoj misi.

Margaret Nicholson

Lansfield ga je odlučila prijaviti, a crkveni dužnosnici potvrdili su kako su prijavu protiv vikara primili u rujnu 2009. godine. Ona se odnosi na ‘neprimjereno ponašanje prema ženskim članovima vjerske zajednice’ što je, u konačnici rezultiralo njegovom suspenzijom sa crkvenih dužnosti u roku od šest mjeseci.

– Bili smo u vezi dvije godine, no posumnjala sam da ima tajnu djevojku kad sam ga čula kako šalje poljupce nekome preko telefona – ispričala je razočarana Kerry za britanski Daily Mail i dodala kako je vjerovala da će se udati za njega.

– Imali smo intenzivnu seksualnu vezu, bio je lud za seksom. Ipak, kasnije bi se osjećao krivim. Počeo je moliti i govoriti ‘Slava Ocu’ – otkrila je Lansfield vikarove čudne običaje.

Ispričala je kako ga je suočila sa svojim sumnjama i on je priznao kako u njegovom životu postoji još jedna žena.

”Prepuštam biskupiji da sve riješi”

– Prekinuli smo vezu, no on je bio u užasnom stanju. Na kraju me osramotio u crkvi i cijela mi je zajednica okrenula leđa – rekla je Kerry koja je doživjela živčani slom čuvši da se njezin bivši dečko oženio. Na nagovor majke, odlučila ga je prijaviti.

Ipak, iz crkve se mogu čuti tvrdnje kako ni vikar ni žena nisu bili u braku kad su se ‘neprimjerena događanja’ dogodila.

Velečasni Smith o svemu se oglasio u ponedjeljak, rekavši kako ga je cijeli incident vrlo uznemirio.

– Ovo je sve jako tužno. Pokušat ću se nositi sa svim ovim najbolje što mogu i prepuštam biskupiji da sve riješi – bio je kratak vikar u obraćanju javnosti.

Nakon objave o suspenziji u veljači, poslano je i pismeno obrazloženje u vjerskim novinama koji dolazi svim članovima vjerske zajednice. Tamo stoji kako je Smith bolestan.

U časopisu stoji: ”Nažalost, u prvom izdanju u 2010. godini nećete pročitati uvodni članak od našeg vikara, Stephena Smitha. U vrijeme kad je ovo izdanje odlazilo u tisak, Smith još uvijek nije dobro i liječnik mu je preporučio da ostane doma i ne izlazi. Šaljemo mu našu ljubav i najbolje želje za bolje zdravlje u narednih godinu dana”.

Suspenzija na šest mjeseci?

Margaret Nicholson (57) članica vjerske zajednice kaže kako su svi bili zaprepašteni Smithovom suspenzijom.

Bila sam nova u crkvi i bilo mi je neugodno zbog svega. Ipak, vjerovala sam mu, a on me potpuno izdao

Kerry Lansfield

– Nitko ne zna što se događa. On je zabavan čovjek koji se voli šaliti, no nikad nije bio neugodan prema nama. On je pravi gospodin. Čini mi se kako je postao žrtvom prezrene žene – rekla je Margaret.

Glasnogovornik biskupije St. Albans potvrdio je kako je Smithova suspenzija stupila na snagu u nedjelju 31. siječnja 2010. godine.

– Biskup Christopher Foster odlučan je u odluci da vikaru Stephenu Smithu zabrani sudjelovanje u funkcijama u crkvi u sljedećih šest mjeseci – objasnio je glasnogovornik.

– Javnost i ckva s pravom očekuju najviše standarde ponašanja od vikara i smatraju ozbiljnim propadanji bilo kojih od tih standarada – poručio je