Crkva:mentalni bolesnik ili opsjednutost?

 Križ života

10.02.2010.

 MENTALNI BOLESNICI ILI OPSJEDNUTOST?

U Meksiku otvorena crkva za egzorcizam

Meksički svećenik Rogelio Cano izjavio je kako će se u novoj crkvi egzorcizam vršiti samo nad osobama koje su već posjetile liječnika i psihijatra.

 Katolička crkva otvorila je u Queretarou, gradu u središtu Meksika, kapelicu za održavanje egzorcizma. Iz Crkve ističu kako u glavnom gradu Mexico Cityju mjesečno ima oko deset slučaja egzorcizma, a broj je u porastu.

http://www.kriz-zivota.com/zoom/5242/u_meksiku_otvorena_crkva_za_egzorcizam/

 BBC prenosi da su vjera u opsjednutost i egzorcizam uobičajeni u zemljama u kojima živi više od 90 posto katolika. I dok kritičari tvrde da svećenici najčešće griješe nazivajući opsjednutima one osobe koje boluju od mentalnih bolesti poput shizofrenije ili epilepsije, meksički svećenik Rogelio Cano izjavio je kako će se u novoj crkvi egzorcizam vršiti samo nad osobama koje su već posjetile liječnika i psihijatra.

Da egzorcizam ne predstavlja određenu sivu zonu u Katoličkoj crkvi, potvrđuje činjenica da je služba egzorcista strogo definirana. Nakon Drugog vatikanskog koncila obnovljen je obred egzorcizama kojeg je 1998. godine odobrio papa Ivan Pavao II., a 2004. izdano je latinsko tipsko izdanje Obrednika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s