Misionarenje

Autor: Hina

Misionari iz SAD-a optuženi za otmicu djece na Haitiju

05.02.10.

Oni su zanijekali da su činili kazneno djelo i odvedeni su u pritvor gdje su čekali odluku suda. Haićanske vlasti su rekle da skupina nije imala ovlaštenja i putne isprave potrebne za odvođenje djece iz zemlje

http://www.nacional.hr/clanak/77157/misionari-iz-sad-a-optuzeni-za-otmicu-djece-na-haitiju

 Desetero na Haitiju privedenih misionara iz SAD-a u četvrtak je optuženo za otmicu djece i zločinačko udruživanje zbog navodnog pokušaja ilegalnog odvođenja djece iz potresom pogođenog Haitija.

Nakon što je objavio optužbe zamjenik haićanskog tužitelja Jean Ferge Joseph Amerikancima je priopćio da je njihov slučaj predan istražnom sucu.

“Taj vas sudac može osloboditi ali vas može i zadržati zbog daljnjeg postupka”, rekao je Joseph optuženima.

Misionari, pet muškaraca i pet žena koji većinom pripadaju baptističkoj crkvi sa sjedištem u državi Idaho, uhićeni su prošlog tjedna na granici Haitija i Dominikanske Republike kada su je pokušali prijeći autobusom u kojem je bilo 33 djece za koje su tvrdili da su ostala bez roditelja u potresu 12. siječnja.

Oni su zanijekali da su činili kazneno djelo i odvedeni su u pritvor gdje su čekali odluku suda. Haićanske vlasti su rekle da skupina nije imala ovlaštenja i putne isprave potrebne za odvođenje djece iz zemlje.

Nakon uhićenja Amerikanaca pokazalo se da većina djece nisu bila siročad. Haićanska je policija rekla da su neki roditelji priznali da su djecu dali misionarima vjerujući da će tako dobiti bolje obrazovanje i život.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s