Ljubav liječi sve cr(k)vene bolesti

Ljubav, istrijebljenje bolesti, Kristova Domovina, grobovi vjernosti i ljubavi – poruke su „svetog oca“

Današnje riječi pape usmjerene su na dar Ljubavi, istrijebljenje bolesti, Kristovu Domovinu i učvršćenje ljubavi i vjere spram Crkve putem grobova.

Osvrnimo se malo na te riječi. U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše kod Boga. I Bog bijaše Riječ sama.

Dobili smo od Oca dar. Što činimo s njime prije nego se pojavimo pred licem Njegovim?

Istrijebljenje bolesti – to je riječnik ratnika. Disciplinirana herojska borba nad samim sobom – to je rješenje. U skladu s vječnim zakonima. Ne crkvenima. Inkvizicijske metode ognja i mača i dalje lebde u zraku tame.

Sveta zemlja, umjesto da bude u našim srcima i dušama, ona se nalazi – gdje? Spominje se Kristova Domovina. Gdje je ona? Može li nam „sveti otac“ odgovoriti na to pitanje?

Grobovi učvršćuju vjeru i ljubav prema Crkvi. Ne sliči li to na poganstvo i njegove običaje?

Gdje smo mi to danas? Ili s Kristom ili? Na dvije stolice ne možemo sjediti.

 Glas Koncila

 Papa: »Himan ljubavi« prepoznatljivi je znak kršćana

“Himan ljubavi” koji nalazimo u Prvoj poslanici sv. Pavla Korinćanima prepoznatljivi je znak kršćana, istaknuo je Benedikt XVI. u nedjeljnom nagovoru vjernicima na Trgu svetog Petra. To je, prema riječima Svetoga Oca, najveći dar koji će zauvijek ostati i kad se budemo našli licem u lice pred Bogom, jer Bog je ljubav i mi ćemo postati slični Njemu, u potpunom zajedništvu s Njime.

Papa se osvrnuo i na svetkovinu sv. Ivana Bosca, utemeljitelja salezijanske obitelji i zaštitnika mladih, te preporučio svećenicima da budu uvijek ne samo odgojitelji, već i očevi mladih.

Prigodom današnjeg obilježavanja Svjetskog dana oboljelih od gube potaknuo je zdravstvene djelatnike i volontere, koji se brinu za oboljele, da pojačaju svoje pothvate kako bi napokon guba bila istrijebljena.

Kršćani danas obilježavaju i Svjetski dan molitve za mir u Svetoj zemlji te se Papa zajedno s latinskim jeruzalemskim patrijarhom i kustodom Svete zemlje pridružio molitvama kršćana iz cijelog svijeta za mir u Kristovoj domovini.

Poruku mira danas su okupljenim vjernicima na Trgu Sv. Petra prenijeli i mladi Talijanske katoličke akcije. Uz Papu su na prozoru njegove radne sobe bili dječak i djevojčica koji su ljudima pročitali poruku mira i pustili na slobodu dva goluba, simbole mira.

Papa je na kraju pozdravio učenike i profesore klasične gimnazije iz Pazina i zaželio da im ovaj posjet Rimu bude koristan za njihov studij te da im hodočašće na grobove apostola Petra i Pavla učvrsti vjeru i ljubav prema Crkvi. (ika / gk)

31.1.2010.

http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=2&conID=15125&act=view

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s