Pred Bogom su svi jednaki, na Zemlji to nije tako

Pred Bogom su svi jednaki, na Zemlji to nije tako

Slobodna Dalmacija

29.01.2010. | 22:46

dopis župnika upravi naftnih terminala u pločama

Don Petar Mikić spasio od otkaza sedmoricu branitelja

Pločanski župnik don Petar Mikić pomogao je u vraćanju sedmorice djelatnika Naftnih terminala Federacije u Pločama na posao, nakon nedavne obustave rada u toj federalnoj tvrtki.

U prosincu prošle godine nakon imenovanja nove Uprave NTF-a, pokrenuti su stegovni postupci protiv 16 djelatnika, među kojima su bila i tri direktora. Tijekom postupka Uprava je dobila dopis od don Petra Mikića, župnika pločanske župe Kraljice neba i zemlje, u kojem je don Petar zamolio da se posebno vodi računa o dragovoljcima Domovinskog rata.

– Skupština Društva, odnosno njezin predsjednik Ibrahim Bećirbegović i predsjednik Nadzornog odbora Muriz Alić, preporučili su Upravi da ispoštuje stavove Crkve, odnosno da se sudjelovanje u Domovinskom ratu uzme kao olakotna okolnost u svim stegovnim postupcima.

Slijedom toga su šestorica dragovoljaca, umjesto otkaza uvjetovanog skrivljenim ponašanje radnika, dobili posljednju opomenu pred otkazivanje ugovora o radu. Svi su vraćeni na posao i već rade, a od idućega tjedna pridružit će im se i sedmi dragovoljac Domovinskog rata – rekao je tajnik Uprave NTF-a Hrvoje Barbir.

S druge strane, redoviti otkaz ugovora o radu, uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika, dobilo je devetero djelatnika, među kojima i bivši predsjednik Uprave Josip Tomić. Većina od njih uložila je žalbu, pa stegovni postupci nisu još završeni.

Ante Šunjić / EPEHA