OTKAZ BOZANIĆU

Večernji list

Crkva i mediji Kaptol bez piara

Bozanićeva glasnogovornica dala otkaz zbog nezadovoljstva

Autor: Darko Pavičić

29.01.2010 18:13

Glasnogovornica kardinala Josipa Bozanića Matilda Kolić Stanić dala je otkaz i od ponedjeljka više neće sjediti u svome uredu na zagrebačkom Kaptolu. Odlazak Bozanićeve glasnogovornice nije bio očekivan, što potvrđuje i činjenica da je nitko zasad neće naslijediti na tome mjestu.

Dapače, iz intonacije pisma koje je jučer poslala može se iščitati i svojevrsna doza nezadovoljstva i gorčine: – Obavještavam da s današnjim danom više ne vodim Ured za odnose s javnošću Zagrebačke nadbiskupije jer prelazim na novo radno mjesto. Dodaje kako je na vlastiti zahtjev i uz potpuno razumijevanje Zagrebačke nadbiskupije zahvalila na službi voditeljice Ureda za odnose s javnošću.

– Od 1. veljače radit ću na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu kao znanstvena novakinja, što će biti nastavak mojega znanstveničkog puta koji sam započela na studiju u Rimu – poručila je.

Pazinjanka Matilda Kolić Stanić na Kaptol je došla kao prvi “školovani kadar” za tu vrstu posla jer ju je upravo Zagrebačka nadbiskupija poslala na Fakultet društvenih komunikacija Papinskoga sveučilišta Svetog križa u Rimu, gdje je i magistrirala. Pojavila se s prilično entuzijazma i uspostavila je dobar kontakt s novinarima, ali usprkos tome nije uspijevala izići iz magična okvira crkvene zatvorenosti i izoliranosti, pa je njezina uloga s vremenom marginalizirana i svela se na puko slanje najava i propovijedi e-mailovima redakcijama.

Kruti sustav nije joj omogućio ni da pokrene najavljivanu internetsku stranicu nadbiskupije pa se može zaključiti da je Kaptol napustila digavši ruke od jalova posla građenja mostova Crkve i medija. No, na odlasku ipak je poručila kako će “Zagrebačka nadbiskupija i dalje pravodobno informirati o događajima te biti na raspolaganju za suradnju s medijima”. S kim, kako i kada, još se ne zna.

Jedna misao o “OTKAZ BOZANIĆU