Kaptolski biznis nezadovoljstva

Zagrebancija.com

Mijo Gabrić nezadovoljan

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/kaptol-bi-mogao-raskinuti-ugovor-za-centar-cascade_291051

Kaptol bi mogao raskinuti ugovor za centar Cascade

Glavni kaptolski ekonom razmišlja o raskidu ugovora s invenstitorom centra Cascade, budući da je taj šoping centar zasad neprofitabilan
Sanjin Španović

Objavljeno: 22.01.2010.

Mijo Gabrić, glavni biznismen Kaptola, nezadovoljan je načinom na koji se upravlja luskuznim Prebendarskim vrtovima, smještenim u Tkalčićevoj ulici.

Jedan od najbližih suradnika glavnog ekonoma hrvatske Katoličke crkve za portal Zagrebancija kazao je kako Gabrić razmišlja o raskidanju ugovora o pravu građenja koji Kaptol ima sa investitorom tvrtkom Iluminatio, odnosno austrijskom Volksbankom.

Iako nije pozanto kakve u ovom slučaju ima pravne mogucnosti, na Kaptolu se razmišlja o svim opcijama. Riječ je o ugovoru kojim je ta tvrtka od Kaptola dobila zemljište u koncesiju na 99 godina. Na parceli je Iluminatio sagradio trgovački centar sa stanovima, od kojih je četiri prepustio Kaptolu.

– Trgovački centar ne posluje najbolje, ili točnije rečeno, ne posluje nikako. Nitko od zakupaca poslovnih prostora ne plaća najamninu jer trgovine nemaju nikakvog prometa, dio ih uopće ne želi otvoriti i, ukoliko se ovakva situacija ne promjeni, nešto će se morati mjenjati – zaključio je naš sugovornik, koji nas je zamolio za anonimnost.

Portal Zagrebancija već je pisao o poslovnim problemima luksuznog trgovačkog centra. Naime, menadžment šoping centra Cascade – Prebendarski vrtovi u elitnoj zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici raskinuo je ugovore s nekoliko zakupaca jer od otvorenja centra prije dva i pol mjeseca još nisu otvorili svoje dućane.

Razlog prekidanja ugovora je kašnjenje s otvaranjem lokala. Ali, pravilo očito ne vrijedi za sve, jer postoji još neotvorenih dućana. To su Algoritam, Vitamin bar, Zeis House, Renato Nucci, Shu Shu, La Senza, Paris lingerie, Anita moda, Thomas Sabo, kao i poslovnica RBA banke.

Prebendarski vrtovi od ranije su poznati kao projekt u kojem je sudjelovao i bivši hrvatski general, danas osuđeni kriminalac Vladimir Zagorac.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s