‘Bog i Bozanić nisu na istoj strani’

T portal

REKTOR EVANĐEOSKOG FAKULTETA

‘Bog i Bozanić nisu na istoj strani’

Datum objave:
22.01.2010 11:17

Autor: Goran Flauder

Dr. Petar Kuzmič, rektor Evanđeoskog i teološkog fakulteta u Osijeku, profesor na postdiplomskom studiju u Bostonu (SAD) i član brojnih međunarodnih teoloških i ekumenskih organizacija, dao je opširan intervju za tportal i Osječku televiziju u kojem je progovorio o mnogim aktualnostima u hrvatskom društvu, pa i o kardinalu Bozaniću i podršci Katoličke crkve Milanu Bandiću

‘Osobno znam kardinala Bozanića i cijenim ga, on je prvi progovorio o grijehu struktura. Ne znam tko su mu savjetnici. Ja znam da je Bandić gore tražio primanje da bi se mogao hvaliti podrškom vrha Katoličke crkve’, ističe Kuzmič.

‘Kardinal Bozanić je trebao mudrije postupiti? Što ako narod kaže da mu je draži racionalni patriot od lažnog domoljuba? Ako demokratski vox populi jest vox Dei, dakle u demokraciji je glas naroda Božji glas, tako moramo vjerovati, onda bi bilo pogubno za kredibilitet Rimokatoličke crkve da rezultati izbora pokažu da Bog i Bozanić nisu na istoj strani’, smatra Kuzmič.