Miklenić, novi ekonomski savjetnik

20.01.2010

Koliko daleko mogu doći crkveni dužnosnici to još ne znamo, ali najnoviji domet gospodina Miklenića govori da mogu jako daleko.  Osim za vojna pitanja na pomolu je i savjetnik za ekonomiju i gospodarstvo gosp. Miklenić koji ima jasnu viziju izlaska Hrvatske iz ekonomske krize. Kao prva mjera, smatra novi državni savjetnik, ne konzultirati nesposobnu oporbu već stručnjake iz Rima koji zaista vode mora im se priznati izvanrednu ekonomsku i gospodarsko-financijsku politiku. Čuda su moguća, pročitajte detalje.

Glas Koncila: Koalicija HDZ-a i SDP-a učinila bi hrvatska dobra podcijenjenom lovinom

U SVOM najnovijem komentaru u Glasu Koncila don. Ivan Miklenić založio se za donošenje novog ekonomskog modela, no smatra kako stvaranje “velike koalicije” HDZ-a i SDP-a tome ne bi pripomoglo.

“Promjena ekonomskoga modela ponajprije ovisi o tzv. političkim elitama koje su stvorile dosadašnji ekonomski model jer im je odgovarao za njihove parcijalne interese, a što je to škodilo ukupnim hrvatskim nacionalnim interesima, to ih nije bilo briga”, tvrdi Miklenić te dodaje kako u Hrvatskoj nema stvarne oporbe koja bi skupila stručnjake sa područja gospodarstva i ponudila novi gospodarski model.

Velika koalicija zacementirala bi propast nekih privrednih grana

Miklenić smatra kako najjače stranke podržavaju dosadašnji, po njemu, neuspješan i neprimjeren ekonomski model, a to dokazuje ponašanjem svih Vlada od 2000. godine do danas. Najave koje su ovih dana stigle iz mnogih izvora o stvaranju koalicije između HDZ-a i SDP-a Miklenić drži vrlo lošima te načinom da se lakše prebrodi gospodarska kriza.

“Takva koalicija zacementirala bi propast ili minornost mnogih privrednih grana, a hrvatska dobra učinila podcijenjenom lovinom”, piše Miklenić te dodaje kako društvo mora potaknuti vlast i opoziciju na okupljanje gospodarskih stručnjaka koji brzo moraju oblikovati novi hrvatski gospodarski model.