Miklenić i Josipović

Novi List
Datum objave: 16.1.2010 u 08:58h
Trafika Predraga Lucića
Ima l’ neka tajna veza? 

Ah, idile! Ah, koncilijantnosti!

Ivo Josipović velikodušno guta uvredu koju je svakom njegovom glasaču uputio Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila, svojom tvrdnjom da je novi predsjednik Republike izabran zahvaljujući djelovanju skrivenih centara moći. Na ovo pljuvanje po ljudima koji su mu dali svoje glasove, izborni pobjednik odgovara kao da ga predsjednikom nije učinila uvjerljiva volja većine izašlih na birališta, nego kao da ga na Pantovčak šalje vijeće mudraca koje s vremena na vrijeme zasjeda ispod Nadbiskupskog duhovnog stola i koje svojom tajnovitošću rajca maštu zbunjenih kanonika. Elem, Josipović odgovara da on, za razliku od svoga prethodnika, ne želi ulaziti ni u kakve polemike s Crkvom, ni sada ni ubuduće.

http://www.novilist.hr/2010/01/18/ima-l-27-neka-tajna-veza-3F.aspx

Javlja se potom i velečasni Miklenić, sav bijesan na medije, koji su – veli – pokušali zametnuti sukob između novoizabranog predsjednika i njega osobno, odnosno Glasa Koncila. U tom sukobu Miklenić ne želi sudjelovati, pa radije bira polemiku sa samim sobom i na svoje rečenice koje su citirali hrvatski mediji odgovara rečenicom koju citirali nisu, a gdje autor kaže da je novoizabrani predsjednik izglasan »voljom manje od trećine od ukupnog broja birača«. O tome da je ta prva rečenica njegovog komentara u Glasu Koncila bila tek priprema terena za plasiranje teze o utjecaju skrivenog establišmenta na rezultat izbora, prefrigani Miklenić, naravno, šuti. Jer mu sad najednom nije do sukoba.

Velečasni i novoizabrani su malo polupali lončiće ako su pomislili da ikoga zanima je li njima osobno stalo do sukoba ili polemike. Mene je naprimjer u svemu tome zanimalo samo da Miklenić imenuje te skrivene centre moći i da argumentirano raskrinka njihove zaplotnjačke akcije. I zanimalo me zašto to isto ne zanima i Ivu Josipovića, tako mu Bog pomogao!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s