Kaptolu svejedno što je kršio predizbornu šutnju

Javno.hr

GLASNOGOVORNICA NA DOPUSTU

Kaptolu svjedno što se kršila izborna šutnja

Zagrebačka nadbiskupija nije se željela očitovati o tome hoće li svećenik koji je na dan izborne šutnje promovirao Bandića biti kažnjen.

Tekst:
T.Gr.

Objavljeno: 14.01.2010 18:31h

Novootkrivena afera u kojoj je glavni akter crkva, točnije Eugen Pavlek, župnik crkve Sveti Mihael Arkanđeo u Donjoj Dubravi, portal Zagrebancija odlučio je doznati namjerava li Zagrebačka nadbiskupija provesti sankcije zbog toga što je dotični na dan izborne šutnje hodao po kućama i govorio stanarima da glasaju za Milana Bandića.

Iz nadbiskupije tigao je kratak odgovor na pitanje o sankcijama u kojem se tvrdi kako je njihova glasnogovornica na dopustu do sredine siječnja, te kako bi bilo najbolje da se za navedeni upit obrate Glasu Koncila.

Naravno, crkva na Glas koncila nije uputila nepromišljeno već pomalo lukavo budući da je svima dobro poznato da je u vrijeme predizborne kampanje upravo Glas Koncila bio taj koji je promovirao Bandića i koji je smatrao da mediji nisu ravnopravno prikazivali dva predsjednička kandidat, već da su novoizabranog predsjednika Ivu Josipovića nametali kao favorita, piše Zagrebancija.

Osim toga, Glas Koncila, točnije njegov glavni urednik i velečasni Ivan Miklenić u jednom je od svojih komentara napisao kako su se pojedini centri moći pobrinuli za važnu potporu predsjedniku Ivi Jospoviću.

Za kršenje izborne šutnje nikog nije briga

Cijelu priču oko dijeljenja propagandnih materjala za vrijeme predizborne šutnje, komentirali su iz GONG-a.

– Za vrijeme predizborne šutnje, ne bi bilo potrebno agitirati i treba pustiti građane na u miru, sami odluče kome će dati svoj glas. Svečenici, također ne bi smjeli koristiti svoj položaj da na bilo koji način sugeriraju građane – rekli su iz GONG-a.

Što se tiče sankcija koje bi u ovom slučaju mogao snositi svečenik iz Dubrave, iz GONG-a kažu da u Zakonu ne postoji niti jedan stavak povezan sa kršenjem predizborne šutnje.

-Kandidati i stranke se odluče kršiti predizbornu šutnju upravo zato što nema nikakvih posljedica osim što ih DIP i GONG mogu opomenuti – kazali su iz GONG-a.