BANDIĆ S MUSLIMANIMA

T portal/hina

 06.01.10.

 BANDIĆ S MUSLIMANIMA:

‘Jednobojni će glasati za Josipovića’

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/50343/Jednobojni-ce-glasati-za-Josipovica.html

 Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić susreo se jutros s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj Ševkom Omerbašićem, koji je islamske vjernike pozvao da 10. siječnja izađu na izbore i hrvatskog predsjednika biraju po svojoj savjesti, a Bandiću je poželio uspjeh u ostvarivanju njegovih ciljeva

“Pozivam sve muslimane, članove Islamske zajednice i vjernike, da 10. siječnja izađu na izbore i po svojoj savjesti glasuju za koga žele. Siguran sam da će prepoznati pravog kandidata bez da im mi, vjerski čelnici, to sugeriramo sa strane”, poručio je Omerbašić.

Istaknuo je da je Zagreb, od kada mu je na čelu Bandić, postao kozmopolitski grad koji unapređuje odnose sa svim vjerskim zajednicama, pa i Islamskom.

“Milan Bandić puno je učinio na izgradnji tolerancije, snošljivosti i međusobnog uvažavanja svih vjerskih zajednica i to nas obvezuje da stalno ističemo takav primjer. Zato mu se zahvaljujemo i želimo puno uspjeha u ostvarivanju njegovih ciljeva”, kazao je.

Bandić je također naglasio važnost unaprjeđenja tolerancije i uvažavanja među ljudima, ističući da se Hrvatska više ne smije dijeliti.

Upitan očekuje li da će mu islamski vjernici dati potporu na izborima, odgovorio je: “Ja sam prijatelj s Bošnjacima, a prijatelji se ne ostavljaju”.

“Imam potporu svih državljana koji su za zajedništvo, za ponos i dostojanstvo čovjeka, a nemam onih koji bi dijelili. Oni koji su za zajedništvo glasat će za mene, a oni jednobojni glasat će za drugog kandidata. To je demokracija”, kazao je Bandić.

“Između stranke i Hrvatske, odabrao sam Hrvatsku jer joj treba pomoći”, zaključio je.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s