KATOLIČKA HRVATSKA

DIJAGNOZA

Jambo: Katolička Hrvatska neće dopustiti Josipovićevu pobjedu

Autor/izvor: SEEbiz / Index.hr

METKOVIĆ – Metkovski gradonačelnik i HSS-ov saborski zastupnik, ali ustvari gospodar doline Neretve, došao je kao domaćin pozdraviti skup Ive Josipovića u hotelu Narona gdje je izrazio čvrsto uvjerenje kako prisustvujemo skupu gubitnika drugog kruga predsjedničkih izbora.

“Ne vjerujem što govore ankete, ni to što će Nadan Vidošević ili bilo tko drugi da će podržati Ivu Josipovića jer njegov glas vrijedi kao i bilo čiji drugi glas, jer ja sam čovjek s terena i upravo sada dolazim iz Stoca i vjerujte mi, desno biračko tijelo će se potpuno mobilizirati u drugom krugu predsjedničkih izbora i glasati za Milana Bandića,” rekao je Jambo na pitanje na osnovu čega temelji bezgraničnu vjeru u Bandićevu pobjedu usprkos rezultatu prvog kruga i anketama koje pokazuju veliku Josipovićevu prednost.

Jambo se osvrnuo i na veliki raskol u jednoj od njegovih bivših stranaka – HDZ-u.

“Mene su izbacili iz HDZ-a, ali ja sam sa nezavisnom listom pobijedio njih u Metkoviću i dolini Neretve, iako sam protiv sebe imao cijelu Vladu, HDZ i sto milijuna kuna. Ovo što se sada događa u HDZ-u, dokaz je kako je sve hrvatske stranke potrebno demokratizirati.”

Jambinu bukvicu o potrebi demokratizacije stranke dobio je i SDP.

“Bilo bi dobro da su se unutar SDP-a pravi demokratski stranački izbori i da su svi članovi slobodno mogli reći kojeg kandidata za predsjednika žele pa se onda ne bi događale situacije kakve su danas s Bandićem i Josipovićem.”

Sanaderu i Bebiću želim izbacivanje iz HDZ-a

Metkovski gradonačelnik poželio je Ivi Sanaderu i Luki Bebiću izbacivanje iz HDZ-a na jednak način na koji su njih dvojica izbacili njega – ‘bez papira i bez ičega’. Jambo je ocijenio Sanadera smiješnim i neozbiljnim čovjekom prilikom susreta s novinarima kada je, kao domaćin – gradonačelnik Metkovića – došao pozdraviti predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića.