SVEĆENIK I KAŽNJAVANJE

Net.hr

30.11.2009.

 http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/11/30/0892006.html?pos=n0

 32 zapovijedi don Mikića

Pločani žive u strahu od svećenika i njegovih kazni

Don Petar Mikić, svećenik crkve Kraljice neba i zemlje u Pločama, uveo je 32 pravila kojih se svaki župljanim mora strogo pridržavati jer mu u suprotnom prijeti kazna i do 250 kuna!

”Manjina je u Hrvatskoj pokušavala nametnuti silom svoje stavove većini, kroz Partiju, medije i druge načine. Ali nikad to narod nije prihvatio”, komentirao je početkom godine don Petar Mikić, no sudeći prema njegovim postupcima i reakcijama stanovnika Ploča čini se kako ”narod” nema druge nego prihvatiti njegove stavove.

Naime, svećenik crkve Kraljice neba i zemlje podjelio je svim svojim župljanima 32 pravila kojih moraju strogo pridržavati, jer im u suprotnom prijeti čak 250 kuna kazne.

Pravila su uglavnom koncentrirana na način odijevanja, nošenja frizure i ponašanje Pločana. Don Mikić je uveo i zakasnine za krizmanike koji potvrde za kuma ne donesu do 15. ožujka – svaki dan zakasnine plaća se 10 kuna.

Pravila se moraju poštivati, jer osim novčane kazne, krizmanci mogu ostati i bez sakramenta, a svećenik im neće dopustiti da to obave u drugoj župi. Iako su sakramenti besplatni don Mikić čak i to naplaćuje, a od dio dobivenog novca ulaže u gradnju crkve i pastoralnog centra u Pločama.

Svećenik koji je od svog poziva napravio unosan biznis odredio je i da svaki kum prilikom krizmanja mora crkvi dati najmanje 1000 kuna, pišu 24sata. 

2 misli o “SVEĆENIK I KAŽNJAVANJE

  1. Mislim da je sam sadržaj novinskog članka dovoljno kompromitirajuć po Crkvu i apsurdan, te da ovaj dodani naslov “Kongregacija za nauk vjere u Pločama” samo bespotrebno zbunjuje. Premda je, zapravo, riječ o komentaru uređivača ovog portala izraženom kroz dodani naslov, to se iz načina na koji je to učinjeno ne vidi, već se čini kao da je to pravi naslov teksta zbog dominantne veličine fonta. Malo je ljudi koji će shvatiti što je uređivač ovog portala time htio reći, a oni koji nešto znaju uzalud će pokušavati povezati taj naslov sa sadržajem jer je, istini za volju, tendenciozan i neutemeljen. Bolje je kritiku zasnivati na pravim temeljima, jer se u suprotnom gubi snaga i onih argumenata kojih ima dovoljno.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s