BISKUP PREDSJEDNIK PARAGVAJ

Slobodna Dalmacija

24.11.2009. | 20:20

http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/80474/Default.aspx

Paragvaj: novi skandal s predsjednikom, bivšim biskupom

Paragvajski predsjednik Fernando Lugo koji je izazvao skandal priznavši da je otac dvogodišnjeg djeteta, još nije gotov s aferama zbog priznavanja očinstva, budući da ga je njegova nećaka u utorak optužila da je otac devetnaestogodišnje djevojke.

Mirta Maidana Lugo, kći predsjednikove sestre Mercedes Lugo, koja ima ulogu prve dame u zemlji, tvrdi da je Fatima Rojas, nepoznata široj javnosti sve do njezina vjenčanja održanog u subotu uz veliku pompu, kojemu je nazočio i državni poglavar, Lugova kći.

“Svi smo u obitelji znali da je Fatima kći ujaka Nona (Lugov nadimak). Neka se podvrgne DNK anlizi. Ako to nije njegova kći, neka me osude za klevetu i laž”, rekla je Mirta Maidana Lugo za radio 9.70 AM.

Kako pišu novine ABC, muž Fatime Rojas imenovan je prije dva mjeseca na visoku dužnost u poduzeću koje, zajedno s Argentinom, upravlja hidroelektričnom centralom Yacyreta.

Mediji “žele uništiti Fernanda Luga i njegovu vladu”, rekao je senator Sixto Pereira, predsjednikov saveznik. Iz vladinih izvora također ističu da su optužbe koje je iznijela nećaka odgovor na prijedlog smanjenja proračuna za ured prve dame za 2010.

13. travnja 2009. Lugo je priznao da je otac sina Viviane Carillo (25), što je izazvalo skandal u toj zemlji s 90 posto katolika.

Paragvajski sud proučava zahtjeve za priznanje očinstva koje su protiv Luga podnijele još dvije žene: Benigne Leguizamon (27), bivša spremačica u biskupiji San Pedro, gdje je Lugo službovao kao biskup i Hortensie Moran (39). Sinovi tih žena stari su šest i dvije godine.

Slučaj Leguizamon je blokoran jer Lugo odbija napustiti prijestolnicu radi davanja krvi za DNK analizu, uz obrazloženje da mu to ne dopuštaju predsjedničke obaveze.

Predsjednik je u utorak zatražio od državnog tužitelja da odbije zahtjev Hortensie Moran za priznavanje očinstva. (H)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s