A kako bi bilo pokrenuti to isto i u Srbiji

Konacno. A kako bi bilo pokrenuti to isto i u Srbiji. Ima vise nego dovoljno materijala za to. Sami osnivaci srednjovekovne Srbije prvo su pobili i proterali sve bogumile (koji su se nazivali ”pravi krstjani”) pa su se onda preporucili da dobiju kraljevsku krunu i osnuju srpsku pravoslavnu crkvu. Sv. Sava osnivac crkve pise u ”Zitiju Sv. Simeona (Nemanje)” svoga oca o tome. Jedne je ”proterao iz zemlje svoje a drugima jezik u grlu ureza”. Sve ovo bi pod blagoslovom PAPA Inocenta III i Honorija III, najvecih progonitelja istinskih hriscanskih zajednica u srednjem veku. Zbog ovog ”hriscanskog cina” prvi kralj kod Srba, Stefan Nemanjic, postade prvi evropski vladar koji je ”istrebio jeres u svojoj zemlji” (kako on sam za sebe kaze). I zbog toga mu je Honorije III poslao zastavu i kraljevsku krunu i ucinio ga ”hriscanskim kraljem”. Njegov brat, na drugoj strani, Sv. Sava (Rastko) dobija pravo od vizantijskog patrijarha da osnuje srpsku pravoslavnu crkvu zbog istog ”bogougodnog cina”. I TAKO SRBIJA POSTADE HRISCANSKA!!!!???. Zamislite. Danas, nakon socijalisticke ere, u skolama se slavi Sv. Sava i deca mu pevaju himnu. Na tome je zasnovano srpsko ”hriscanstvo”. Pozdrav svim tragaocima za vrhunskom Istinom.

Viktor Mirčić