SPC je stariji od vrhovnog suda!

Pogledajte tekst na linku ispod u Plitici i ako ste u mogucnosti komentarisite. Ovo je stvarno cista osionost crkve….

napisala sam sledeci komentar – ne znam da li ce ga objaviti

Radi se o tome da je i Branko Brcanski, sin odavno počinuvšeg sveštenika Nikole Brcanskog, na kraju gražanin Srbije čija su osnovna prava ukinuta od strane crkve, a nažalost narod toliko već anesteziran crkvenom ideologijom da podržava potpuno besmislene i pravno neodržive ideje, u celom normalnom svetu poznate i primenjivane.. Tužno je da je država Srbija ovako nemoćna da zaštiti svoje građane.Takođe je tužno da vladika Nikanor i svi okupqeni sveštenici , princip – Daj Bogu božije a caru što je carevo – ne shvataju i javno svedoče o tome. Bog traži da se državni zakoni poštuju. Bogu nisu potrebni stanovi, zgrade niti bogastva koje crkva sakuplja. On kaže da nas kod Njega čekaju stanovi – dakle u duhovnom….Pitam se kako je bilo porodici Brcanskog kad su se morali iseliti odmah posle smrti Nikole! Izbaciti ljude pošto poto da slučajno crkva ne izgubi imovinu – surovo… A pri tome još tvrditi da to ima veze sa Bogom… Kako je sticana imovina crkve čiji je povraćaj sada glavna njena briga? No kako se kaže: Neko to odozgo gleda sve – i sigurno sudi onako kako je pravedno!

Pozdrav

Snezana