SEKULARIZAM I OZRAČJE PROMJENE?

HRVATSKA POSTAJE SEKULARNA DRŽAVA? 

Pozitivni pomaci dolaze iz krugova političara. Predsjednica Vlade podržala je Predsjednika Mesića u provođenju sekularizacije države: raspelima nije mjesto u javnim i državnim prostorima. Ustavne vrednote počinju dobivati na značaju.

Ozračje promjene građanima će zasigurno pomoći da prošire uvid u realnost današnjice.

 

Javno.hr 

PREMIJERKA UZ MESIĆA  

Kosor: Biskupima nije mjesto u politici 

http://www.javno.com/hr-hrvatska/kosor–biskupima-nije-mjesto-u-politici_282110 

Potpredsjednica Vlade kazala je kako bi se biskupi trebali držati svog posla, te je naglasila kako u prostorijama Vlade nema križeva. 

T.Gr.

Objavljeno: 17.11.2009 17:48h

Predsjednica Vlade, Jadranka Kosor u intervjuu kojeg je dala za Globus podržala je zalagenje predsjednika Stjepana Mesića u vezi s tim da se biskupi maknu iz predsjedničke kampanje.

Kosor se u intervjuu osvrnula i na Mesićevu inicijativu da se uklone križevi iz javnih ustanova; pa je na pitanje podržava li je odgovorila riječima kako, kao što se može vidjeti, u prostorijama Vlade nema križeva.

Uz to, založila se i za to da se raspela maknu iz javnih prostorija, te je podržala Mesićev stav kojeg je on iznio u kolovozu ove godine. Mesić je tada kazao kako ni sa kim nije u sukobu, te da ima dosta političkih protivnika što je dobro.

Tom je prilikom rekao kako s Crkvom nije u sukobu, te da je prigovorio glasilu Zagrebačke nadbiskupije u kojem je prozvan veleizdajnikom, te su uslijed toga crkvenjaci ostali potpuno nijemi.

U prostorijama Vlade nema križeva

Napomenuo je da oni imaju pravo na mišljenje, te da je on za to da se svaki svećenik kandidira i ako to želi uđe u Sabor gdje može iznositi svoja mišljanja. No, ne slaže se s time da se Crkva koristi za političku djelatnost koja nema veze s crkvenom vjerskom misijom. 

Kosor se u intervjuu osvrnula i na Mesićevu inicijativu da se uklone križevi iz javnih ustanova; pa je na pitanje podržava li je odgovorila riječima kako, kao što se može vidjeti, u prostorijama Vlade nema križeva.

Uz to, na primjedbu da ih ima u školama i vojarnama kazala je kako treba uvijek voditi računa o svima kojima je javni prostor otvoren.

Osim o raspelima i biskupima, Kosor se osvrnula i na sve veći broj nestranačkih članova Vlade, te je rekla kako tu i tamo ima onih koji se pitaju zašto su obaš oni izabrani, no ona ih je okupila jer mora pored sebe imati ljude koji nešto znaju.“

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s