BISKUPSKA ŠUTNJA ZLATA VRIJEDI

ŠUTNJA BISKUPSKOGA ZLATA VRIJEDI

Šutnja je zlato.

Jezerinac pristup vojnim objektima plaća zlatnom šutnjom. Tko se mača laća od mača će i poginuti, rekao je Isus.

Nacional.hr

14.11.2007. / 08:50

Autor:Marko Biočina

PORUKA IZ VATIKANA

Papa biskupima naredio da šute

do izbora

“Papinski nuncij u Hrvatskoj Francisco Javier Lozano hrvatskim je biskupima prenio sugestije koje su stigle iz Vatikana. Čini se da se Papina preporuka najviše odnosi na vojnog ordinarija Jurja Jezerinca, a kojemu je Lozano savjetovao da do kraja izborne kampanje ne drži političke propovjedi i ne polemizira s predsjednikom Mesićem.

Podsjetimo, Mesić i Jezerinac sukobili su se nedavno zato što je biskup u svojoj propovijedi program jedne političke stranke nazvao sotonskim. Nakon toga, Mesić je zaprijetio da će Jezerincu zabraniti pristup vojnim objektima, iako je on vojni ordinarij – upravo i zadužen za oružane snage.

Iako se nedvojbeno slažu s biskupskom izbornom porukom, u Vatikanu su očito procijenili kako treba umiriti strasti i ne podgrijavati ionako užarenu atmosferu. Jučer na predstavljanju monografije o deset godina Vojnog ordinarijata biskup Jezerinac nije htio komentirati poruku iz Vatikana, ponavljajući kako „svima želi svako dobro“.

Za nuncijevu preporuku čuo je i Mesić, koji je tek napomenuo kako očekuje da se Jezerinac više neće baviti politikom dok je na toj poziciji.”