UMJETNO OPLOĐENA SEKULARNA DRŽAVA ZAMAGLJUJE, FALSIFICIRA, NIJEČE (NE)DEMOKRATSKE TEKOVINE CRKVE

   04.09.09.

     Jezerinac: danas sve postaje upitno: svetost sakramenta braka, ljubav, obitelj… Dušebrižništvo zbog ovakvog stanja u društvu daje svoj mandat na raspolaganje sekularnoj državi.

    Za ovakvu reformu trebaju nam ‘fizički i moralno jaki pojedinci’

 UMJETNO OPLOĐENA SEKULARNA DRŽAVA ZAMAGLJUJE, FALSIFICIRA, NIJEČE (NE)DEMOKRATSKE TEKOVINE CRKVE  

    U Parizu je u četvrtak 1. listopada pod pokroviteljstvom Vijeća Europskih biskupskih konferencija započela plenarna skupština predsjednika biskupskih konferencija Europe, a glavna je tema odnos Crkve i države. Francuski predsjednik naglasio je važnost kršćanskih korijena europskog kontinenta koji predstavljaju bitnu oznaku europskog identiteta. Spomenuo je i potrebu promicanja zdrave laičnosti društva koje prepoznaje važnost religije.

    Važnost religije i kršćanstva – da li francuski predsjednik razumije da katolička religija ima korijene u rimskom imperiju koji i danas vlada svijetom te da je po riječima Jezerinca koji je ovih dana preuzeo sekularno vodstvo u Hrvatskoj (u odsustvu Bozanića i Srakića koji su nazočni sastančenju u Parizu) danas sve upitno: svetost sakramenta braka, ljubav, obitelj…

    Sakramenti postaju upitni? Kako nešto što je od Boga dano po nauku Crkve, može postati upitno? Ljubav ne može postati upitna, a po katoličkom katekizmu jedino Crkva ima poslanje da vodi brigu o našim dušama. Ako postaje sve upitno onda Crkva ne vrši svoje poslanje kako treba i trebala bi stoga staviti svoj mandat na rapolaganje kako se to čini u demokratskim sustavima. Crkva bi trebala biti najdemokratskiji sustav. Hijerarhija demokracije u praksi ima nadležnosti nad javnim mnijenjem koje oblikuje naše živote. Kako bi svi katolici i ini bili pod kontrolom dušebrižnika, mons. Juraj Jezerinac je u subotu 03.09. u Mariji Bistrici služio misu za hrvatsku vojsku i policiju te pri tom oštro osudio sva nastojanja suvremene medicine da umjetnom oplodnjom i zakonima koji je omogućuju, prkose Božjim zakonima.

– Crkva se neće pomiriti s ovakvim zakonima. On je za Crkvu neprihvatljiv. Za nas je dijete čovjek od začeća – rekao je Jezerinac, istaknuvši da se ništa drugo ne slaže s Božjom voljom.

– Ne možemo prihvatiti svako nastojanje da se pomogne parovima da dođu do djeteta pod svaku cijenu, pa i cijenu trovanja drugih zametaka – dodao je, govoreći i o tužnoj činjenici da ima sebičnih roditelja koji mogu imati djecu ali ih ne žele.

Za njega je jedan od najvećih problema današnje Hrvatske ‘bijela kuga’ koja dovodi našu daljnju ostojnost kao naroda u pitanje, iznijevši i stav da nam trebaju ‘fizički i moralno jaki pojedinci’, pri čemu se pozvao i na riječi blaženika Stepinca.
    Na sve to nadovezuje se „Platforma za boljitak“ autora Ivana Miklenića objavljena u Glasu Koncila koja ukazuje da ima rješenja unutar same Crkve za žalopojke Jezerinčeve.

    „Jedan od stupova platforme koja bi trebala okupiti sve ljude dobre volje u hrvatskom društvu jest osjetljivost za istinu koja se sve dosad uporno zamagljuje, falsificira i niječe«, napominje Miklenić Iako je tekst napisan u kontekstu hodočašća u Jasenovac, vidimo da osjetljivost za istinu ima jedino Crkva koja je dosada istinu zamagljivala, falsificirala i nijekala. Od ovih dana to više neće biti slučaj jer je kardinal Bozanić održao izlaganje o Svećeničkoj godini na zasjedanju CCEE-a u Parizu

    Na temu Proglas i značenje Svećeničke godine, kardinal Bozanić se osvrnuo na središnju temu Svećeničke godine “Kristova vjernost, svećenikova vjernost” te podsjetio da je Sveti Otac u svojem Proglasu naznačio cilj Svećeničke godine napisavši: “Ta godina … želi potaknuti zauzetost za duhovnu obnovu svih svećenika u cilju njihova snažnijega i prodornijega svjedočenja evanđelja u današnjem svijetu”.

Crkva u nevjernosti i slabosti pojedinih svojih službenika isto tako pati kao i žrtve inkvizicije koje su bile „blažene“ pri pomisli na svetost inkvizitora, zaključak je promjena u platformi za boljitak koje je moguće na ovakav način interpretirati. Za ovakvu reformu trebaju nam ‘fizički i moralno jaki pojedinci’ koji će se svim raspoloživim sredstvima znati izboriti za svećenička prava zlouporabe Kristova nauka. Tako bi to nekako izgledalo u smislu izjava velikodostojnika koji trenutačno borave u Hrvatskoj, a oni koji se nalaze u turističkom posjetu Francuskoj trebali bi se podsjetiti da se Hrvatska nalazi u krizi i da je Bozanić svojevremeno izjavio da “… Crkva i danas u Hrvatskoj poziva sve, i pojedince, i političke i sindikalne organizacije, na odgovornost, zajedništvo, pomoć i suradnju u rješavanju teških gospodarskih prilika. Nije ovo vrijeme za neodgovorna eksperimentiranja, stjecanje jeftine popularnosti te traženje samo uskih pojedinačnih ili stranačkih interesa”.

    Sekularizam u Hrvatskoj znači manje trošenja novaca hrvatskih poreznih obveznika u inozemstvu. Nije vrijeme za neodgovorna eksperimentiranja novcem hrvatskih građana i traženje jeftine popularnosti i potpore EU da se sekularna država vrati na principe djelovanja iz doba srednjeg vijeka.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s