OTVORENO PISMO – MEDIJIMA – SVIMA

OTVORENO PISMO

MEDIJIMA – SVIMA

Poštovani,
Udruga David je 25.kolovoza 2009.godine održala javni prosvjed u Zagrebu ispred zagrebačke Katedrale i na Trgu Bana Jelačića.

Cilj prosvjeda je bio objava činjenica o protuzakonitom ponašanju i djelovanju Rimokatoličke crkve u Hrvatskoj te aktivnosti koje će udruga provesti u zaštiti ljudskih prava kršenih od strane Crkve.

Udruga David je pisanim putem otvorenim pismom zatražila od:
HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE PUTEM PREDSJENDIKA MONS MARINA SRAKIĆA
1. Da se službeno odrekne atributa koje koristi u nazivu Rimokatoličke crkve, a to je:
Kršćanska, Kristova i Isusova crkva
Naziv katolička crkva je primjeren.
2. Ispoštuje Ustav te ukloni vjerska obilježja Rimokatoličke crkve iz javnih i državnih institucija.
Ovo je stav Udruge o istinskom nauku Isusa Krista, aktualnim zbivanjima i stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj te odnosu Crkve spram vjernika, države i svih građana Hrvatske.

Ukoliko se HBK ne očituje i ne učini zahtijevano do 20.rujna 2009.godine, David – Udruga za zaštitu ljudskih prava će nakon datog roka započeti s javnim prikupljanjem potpisa u cilju podnošenja prijave Vladinom Uredu za ljudska prava, pučkom pravobranitelju i kaznene prijave DORH-u zbog preispitivanja pravne utemeljenosti korištenja naziva kršćanska, Kristova i Isusova Crkva, te protuzakonitog isticanja rimokatoličkih crkvenih obilježja u javnim i državnim ustanovama.
HBK i Crkvi je dana prilika za promjenom u skladu s Božjim zakonom, Ustavom i zakonima Republike Hrvatske.
Nepogrješivi papa Benedikt XVI uz pomoć vatikanske biblioteke može članove HBK upoznati sa stvarnim naukom Isusa Krista. Ustav i zakoni Republike Hrvatske su  poznati.
Kanonsko pravo na koje se Crkva poziva te Statut HBK daju upute o ponašanju u ovakvom slučaju.

GLAVNOG I ODGOVORNOG UREDNIKA GLASA KONCILA IVANA MIKLENIĆA
1. Da se javno očituje i objavi ime veleizdajnika dužnosnika.
Naime, u službenom glasilu Nadbiskupskog duhovnog stola Glas Koncila, broj 25 (1826), dana 21.06.2009 objavljen je tekst autora i glavnog urednika slijedećeg sadržaja:

«… da je jedandužnosnik ‘ zapravo ‘veleizdajnik’ i krajnje ‘sluganski’ raspoloženi pojedinac, koji je pak ‘zabio nož u leđa’ pojedinim hrvatskim «nastojanjima»,
Ukoliko se gosp. Miklenić Ivan ne očituje i ne učini zahtijevano do 20.rujna 2009.godine, David – Udruga za zaštitu ljudskih prava će nakon datog roka započeti s javnim prikupljanjem potpisa u cilju podnošenja kaznene prijave DORH-u zbog utvrđivanja istine i kaznene odgovornosti zbog čina veleizdaje u smislu članaka 135. i 136. KZH.
HBK i Miklenić Ivan snose odgovornost da o sadržaju  pisama upoznaju i papu Benedikta XVI.
Udruga je o poslanim pismima obavijestila i mons. Maria Roberta Cassaria, apostolskog nuncija u RH.

Uz štovanje,
PREDSJEDNIK UDRUGE