POLITIČKI OBOJENI OBRAČUNI U MARIJANSKIM SVETIŠTIMA 4 SEKULARIZACIJA PO MIKLENIĆU

Nastavak najavljene sage o ponašanju Crkve bilježi se iz sata u sat. Crkva umjesto da odgovori na mnogobrojna pitanja i konstatacije javnosti o svom djelovanju, ponašanju, trošenju proračunskih sredstava, sekularizaciji, učenju za koje nema mandat, djelovanje u vojnim snagama države itd. sve više otkriva svoje lice i time pokazuje svoju arogantnost u ophođenju s javnosti.

Predsjednik Republike upozorava pojedince da nemaju nikakva prava činiti to što čine – Ustav je jasan i treba ga poštivati. To nije kanonski zakonik. Današnje vrijeme nije doba inkvizicije.

Događaji pokazuju da u mnogim glavama inkvizicija i dalje caruje. Kongregacija za nauk vjere uzima si za pravo činiti što ju je volja. Kraj ima svoj početak i kraj. Predsjednik je odlučan u istjerivanju istine. Crkva će kulminaciju nekompetentnosti i nesnalaženja u velikoj svjetskoj prevari pokazati upravo na nadolazeći blagdan Velike Gospe – sadašnji trenuci su samo predigra osvještenja vjernika o tome koga slušaju.
Možda će upravo gospodin Mesić uspjeti osvjestiti katolicima koliki teret križeva nose a da toga nisu ni svjesni.

Da li katolici uopće znaju što znači križ bez korpusa?
Kozmička sloboda, oslobođenje od vezanosti materijom, rasterećenje duše od sjena koje smo si sami nametnuli. Stremljenje ka konačnom povratku duše sveprožimajućem Duhu – Bogu. 

Raspelo s korpusom znak je vezanosti za opterećenje duše, pad u materiju, likovanje Sotone nad simbolom  fizičkog umiranja materijalnog tijela kao znakom iluzije pobjede Sotone nad uskrsnućem duha u smislu potpune kozmičke slobode. Ovaj simbol suprotnost je izvornom učenju Isusa Krista.

Simbol učenja Crkve je raspelo s korpusom. Zamislimo se nad opomenom našega predsjednika. Nije slučajno da Crkva upravo onoga koji je razotkriva naziva veleizdajnikom. Simboli veleizdaje Crkve vise na zidovima u obliku raspela s korpusom. Predsjednik je svojom logičnom reakcijom otkrio što je jedan od simbola izdaje izvornog učenja Isusa Krista od strane crkvenih struktura koje mirne duše možemo nazvati Miklenićevim rječnikom – veleizdajnici.

TOTALNI RAT

Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list

Datum objave: 12.8.2009 | 18:06
Zadnja izmjena: 12.8.2009 | 18:08

 

Stjepan Mesić: Izbacite sve križeve iz vojarni i javnih ustanova

ZAGREB – Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić započeo je pravi rat s Katoličkom crkvom u Hrvatskoj i najavio je inicijativu izbacivanja križeva iz vojarni, policijskih postaja i drugih državnih institucija. Raspela, kako je rekao, mogu biti samo u kapelicama.

– Ne mogu u vojsci u kojoj su i Židovi i muslimani i katolici i protestanti i ateisti biti javno izvješeni samo simboli jedne crkvene zajednice – rekao je predsjednik Mesić u intervjuu Hrvatskom radiju, kojega je dao s Hvara, gdje je na odmoru, a u pozadini je dominiralo cvrčanje cvrčaka.

– Crkva je odvojena od države, a u mnoge vojne objekte gdje dolazim nalazim vjerske simbole. Vjerski simboli mogu biti samo u kapelama i prilikom vjerskih ceremonija. Vjerskim simbolima nema mjesta ne samo u vojsci, nego ni u nikakvim državnim ustanovama, a mnoge općine drže te simbole. Crkva bi sama trebala reći da se to u laičkoj državi ne može. Vjerskih simbola ne bi trebalo biti u vojnim, policijskim i državnim objektima, gdje može biti grb i eventualno zastava. U euforičnoj situaciji došlo je do toga da se to nije posebno gledalo, ali to treba promijeniti jer smo pravna država – rekao je predsjednik Mesić.

On tvrdi da nije u sukobu s Crkvom, već s pojedincima u njoj.

– Ne radi se o Crkvi kao takvoj, nego o pojedincima u Crkvi i zbog toga bi bilo dobro da Crkva po svim ovim pitanjima zauzme jedinstveni stav i to će njoj pomoći da svoje poslanje do kraja izvršava i da se ne sukobljava s mehanizmima laičke države – rekao je predsjednik Mesić, dodajući da se Crkva mora ograditi kada se na nekoj zgradi nacrta slovo U i u njega stavi križ.

Teolog prof. dr. Adalbert Rebić šokirao se izjavom predsjednika Mesića.
– Po meni je to vrlo opasan čin. Sličilo bi to na Staljina i njegove poteze. Križ nije samo vjerski simbol, nego i simbol zapadne kulture. Križ oko vrata nose mnogi ljudi, čak i oni koji nisu dobri vjernici, jer im se to sviđa. Dirati u križ je opasno pogotovo kod nas i u ovoj situaciji sada – rekao nam je dr. Rebić, naglasivši da je "sloboda križa" kod nas jedna od tekovina Domovinskog rata. – Naši branitelji su s krunicama i križem išli u rat i izvojevali ga. Kako zapovjednik te vojske sada ide bacati križ – pita se Rebić i dodaje da u Hrvatskoj ima svega jedan posto onih "kojima smeta križ" te je predložio predsjedniku Republike da daje "korisnije inicijative".
– Nisam ni sa kim u sukobu, imam dosta političkih protivnika i to je dobro. Napadaju me ustašoidi i četnici, želeći me smjestiti pred Haaški sud. To je dokaz da sam na pravom putu. S Crkvom nisam u sukobu, nego sam prigovorio da u službenom glasilu Zagrebačke nadbiskupije izlazi tvrdnja da je šef države veleizdajnik i da oni ostaju nijemi. Dopuštam da imaju pravo na mišljenje, ali nije u redu da se u crkvama organiziraju protesti. Svaki svećenik ima pravo na političko mišljenje i ja sam za to da se svećenik kandidira i uđe u Hrvatski sabor i tako iznosi svoja mišljenja, ali ne da se Crkva koristi za političku djelatnost koja nema veze s crkvenom vjerskom misijom – rekao je predsjednik Mesić.

Ravnatelju Glasa Koncila Nedjeljku Pintariću, koji mu je rekao da je na sporni komentar mogao reagirati pismom čitatelja, Mesić je poručio da je ravnatelj zaboravio reći da oni u Glasu Koncila nemaju običaj objavljivati pisma čitatelja i da to dosad nikome nije pošlo za rukom.

Predsjednik je Mesić rekao da Crkva zbog novca koji dobiva iz proračuna ima privilegiran položaj.

– Pogledajte koliko se crkvenih objekata gradi iz budžeta i kolika se ogromna sredstva troše, što sve crkva dobiva. Kao pravnik smatram da je nepotrebno bilo, na primjer, vraćati pavlinsku imovinu. Pavlinski red ukinuo je davno Josip II. koji nije bio ni socijalist ni komunist, nego austrougarski car, koji im je uzeo imovinu i koja je prelazila iz jedne države u drugu da bi došla do hrvatske države. To nisu učinili komunisti i to se nije Crkvi moglo ni vratiti. Ne ulazim pojedinačno o kojoj se imovini radi, ali to crkva nije smjela prihvatiti jer je pavlinski red bio posebna pravna osoba i nije bio ukinut za vrijeme komunističkog režima – rekao je Mesić i dodao kako je neke vojne objekte, poput onoga u kojemu je Katoličko sveučilište, Crkva dobila u povrat, a sada iznajmljuje.“

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s