POGANSKA RELIGIJA

Jezerinac:
To vam nije ništa drugo nego poganska religija. Ti graditelji nove Europe često zaboravljaju da su je njeni utemeljitelji osnovali na kršćanskim temeljima.

Graditelji Europe usko su povezani s temeljima katoličanstva a ne izvornog kršćanstva. Velika je to razlika. Temelj europskog imperija jest  Jezerinčevo „kršćansko“ učenje.To učenje je dovelo današnji svijet na rub ponora u svim segmentima ljudskog življenja.

Index.hr/forum 28.01.2007. godine objavljuje komentar na temu Srednji vijek!

„Miris paljevine hara Europom, nevine ljude se spaljuje, razapinje na kotačima, kida im se meso s kostiju. 
Razlog: usudili su se misliti svojom glavom.

Papa Inocent III 1209. godine saziva križarsku vojnu protiv Katara na jugu Francuske. 
Rat do istrebljenja trajao je desetljećima, sve dok i posljednjeg nisu istrijebili. 
Razlog je po Crkvi bila dualistička hereza, no pravi razlog ispod svih maski u stvari je izbjegavanje plaćanja crkvenog poreza. 
Iz istog razloga Rimska je crkva pokrenula akciju i protiv bogumila u Bosni, i oni su, da se spase od divljih pljačkaških hordi, prihvatili islam. Na taj način su jedno zlo zamijenili drugim, ali su barem sačuvali svoje glave.  

No tko je bio neposredni inspirator svih ovih srednjevjekovnih zločina? 
Možda danas malo tko zna da je to bio jedan od uvaženih svetaca Crkve – Sveti Augustin.    

Sveti Augustin, autor čuvenog djela De Civitate Dei, izdao je pravnu zasadu koja postaje okosnicom djelovanja kasnije "Svete inkvizicije", a ona glasi: 

Heretici se poradi svog spasa i protiv svoje volje moraju prisiliti. 

Kako je dotični zločinac došao na ovu ideju? 
Jednostavno! Pogrešno je protumačio Isusove riječi iz Luke 14:23: 

Izađi na puteve i među ograde i natjeraj svijet da dođe da mi se napuni kuća.

O posljedicama ovakve njegove zasade ne treba trošiti previše riječi, jer je sve jasno. 
O tome kako je i zašto postao svetac crkve također ne treba trošiti previše riječi, jer među tim svecima su, osim onih koji su reklamirali crkvu, bilo i dosta nasilnika, ubojica, totalitarista i manijaka.
 
No…što mislite o zločincu Sv. Augustinu koji je manihejce napustio ne zato jer je vremenom otkrio da je "obmanut" kako je on tvrdio, nego samo zato jer je tamo bio puki audientes i zbog nezrelosti svojih uvida nije uspio shvatiti bit manihejskog učenja.“

Poganska religija poseže u moralno-etičko učenje, socijalni nauk, dijagnostiku bolesti i sva područja koja je moguće podvesti pod princip: izokreni i vladaj!
Blago narodu koji to učenje još tolerira.

Izađimo na puteve i među ograde i natjerajmo svijet da dođe da se učenjacima rimokatoličke religije  napuni kuća, a heretici se poradi svog spasa i protiv svoje volje moraju prisiliti da čuju i počuju Jezerince i Bozaniće. Kakve li blagodati.

Na čitanje!

Business.hr

Jezerinac poentirao: Blago narodu koji ima zakone u skladu s Božjim

Business.hr/Hina

10.08.2009 16:10

„Vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac rekao je danas u Vivodini na misi u povodu blagdana Sv. Lovre da je blago narodu koji ima zakone koji su u skladu s Božjim, te je pozvao okupljene vjernike da se upitaju kolika bi se u nas djeca rodila da se poštuju Božji zakoni i zavlada ljubav prema djetetu i njegovu pravu na život.

"Došlo bi veoma brzo do obnove hrvatskog naroda", poručio je biskup Jezerinac, dodajući da je vrhovni zakon svima Bog, koji će im suditi.
Ističući da je mučeništvo i ljubav za Boga u djece dobrota prema roditeljima i učenje, za mlade borba da ih ne zarobe vlastite slabosti, za mlade roditelje kršćanski obiteljski život i zaštita svakog začetog a nerođenog djeteta, upitao je što je mučeništvo za jednoga kršćanskog političara.
"Za političare je mučeništvo ostati vjeran svojoj savjesti, poglavito u trenucima kad se nađe u situaciji da bira hoće li ostati vjeran svojoj političkoj stranci ili Bogu. Ima situacija kada pojedine stranke zastupaju mišljenja koja su protivna evanđelju, naravnom zakonu, promociji općeg dobra u svijetu. Tada se svaki čovjek, a posebno političari zbog svoje uloge mogu ugledati na svetog Lovru, koji je u trećem stoljeću, vremenima progona kršćana, bio vjeran Bogu sve do mučeništva", poručio je biskup Jezerinac.
"Danas mnogi žele jednostavno izbaciti Boga iz javnog života, iz medija, iz kulture, iz Ustava Europske unije. Žele stvoriti jednu novu vjeru, prihvatljivu za sve ljude. To vam nije ništa drugo nego poganska religija. Ti graditelji nove Europe često zaboravljaju da su je njeni utemeljitelji osnovali na kršćanskim temeljima. Zato je svaki kršćanin pozvan da živi evanđelje vjerno i ustrajno makar nailazio na prijezir i ismijavanje", istaknuo je među ostalim u propovijedi biskup Jezerinac.
Župnik u Vivodini Andrija Markač rekao je da je župa sv. Lovre 1929. godine imala 3605 ljudi, a danas ih ima 650. "Zanimljivo je da gotovo dvije Vivodine žive u Kanadi, uglavnom u Ontariju, gdje je i društvo Vivodinaca. Mnogi su iseljenici i u Americi, Australiji i europskim zemljama. Da depopulaciju i iseljavanje Žumberka treba zaustaviti, govori i podatak da je 1970. godine u školu u Vivodini išlo 320 učenika, a sada ih je devet. Na jesen će ih biti dvanaest, a razlog nije popravljanje slike rođenih prema umrlima, nego gašenje dviju obližnjih područnih škola", rekao je vivodinski župnik.“

Business.hr

Komentar Nevena Barkovića: Lako za Sanadera, ali od čega boluje Bozanić?

Neven BarkovićNeven Barković
neven.barkovic@business.hr

10.08.2009 18:01

„Budući da nas ministarstvo Darka Milinovića – Conana redovito izvještava o zdravstvenom stanju nekad prvog čovjeka države a danas počasnog predsjednika partije koja je „privatizirala“ Hrvatsku, postavlja se pitanje kada će se na sličan način početi odnositi prema crkvenim čelnicima. Naime, iz njihovog ponašanja u zadnje vrijeme je i više nego očito da u „mudrim glavicama“ s Kaptola nešto ozbiljno – ne štima.

Naime, u trenucima kad Vlada ukazom postavljene namjesnice Jadranke Kosor uvođenjem novih poreza vrši direktan udar na najsiromašnije slojeve stanovništva, Crkva se „velikodušno“ odrekla 50 milijuna proračunskih kuna od najmanje 383 milijuna, koliko godišnje dobije zahvaljujući suludom međudržavnom ugovoru čiji je autor prvi čovjek IGH Jure Radić (donacije vjernika i lokalnih vlasti da i ne spominjemo).
To, naravno, nije prvi put da Crkva rječju i djelom dokazuje da je sav „socijalni nauk“ u koji se zaklinje kao Thompson u šahovnicu – najobičnija laž za naivce. Istaknuti mislioc i svećenik don Ivan Grubišić prije nekog je vremena u razgovoru za Business.hr javno rekao ono što većina zna, ali se malo tko usudi reći – vrh Crkve zanimaju isključivo njihovi uski materijalni interesi.
No, umjesto da Bozanić, Jezerinac i njima slični u djelo provode ono što propovijedaju, oni se, pod direktnim financijskim pokroviteljstvom politike, usuđuju direktno vrijeđati hrvatske građane – bili oni vjernici ili ne.
Tako je Bozanić prošlog vikenda na misi u Vivodini ustvrdio kako su nam „potrebni vođe koji se ne boje žrtve“, usput licemjerno zaboravivši da bi se ista rečenica mogla itekako primjeniti na njega samoga. No, na (logično) novinarsko pitanje odnosi li se ta poruka na političare, Bozanić je uzvratio postavljanjem dijagnoze nesretnicima koji su od urednika dobili mučan  zadatak praćenja te fešte praznovjerja: “Vi ste bolesni od politike”.
Iako Bozanić nije završio Medicinski fakultet pa samim time nije kompetentan za postavljanje bilo kakvih dijagnoza, tko je kad uspio spriječiti popa da nemušto govori o temama o kojima ni teoretski ne može ništa znati?
Ipak, Bozanić je, na način na koji on to nikad ne bi ni pomislio, ipak u pravu. Da, zaista smo bolesni od politike jer nas upravo ta politika, čiji je on sastavni dio, ne pušta da na miru živimo i radimo.
U Hrvatskoj se zbog degutatne sprege politike i vjere ne može donijeti gotovo nijedan zakon, a mišljenje Crkve, društvenog parazita nabujalog na krilima iste te politike ali i javnosti spremne “popiti” i najveće uvrede ako dolaze od bogataša koji se skrivaju iza oltara, potrebno je za svaku veću odluku u Hrvatskoj – od neradne nedjelje do Zakona o medicinskoj oplodnji.
I zato će, sve dok se hrvatski građani budu ponašali poput ovaca (kakvima ih otvoreno i nazivaju njihovi “pastiri”), ova zemlja biti osuđena na bolest koju ne može izlječiti ni Tamiflu ni Conan Milinović. Lijek je, nažalost, dobro poznat – zove se zdrav razum, ali on na ovim prostorima ionako nikad nije bio na cijeni.“

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s