ŠTO JE TO CRKVA PRIMJERI NAUKA PO SVEĆENSTVU

Jedino Rimokatolička crkva ima sve elemente “crkvenosti” – nepogrješiva je jer je vodi – papa?
Da li vlastitim primjerom svećenstvo potvrđuje svoj nauk to ćemo razaznati iz sljedećeg članka:

30.07.2009. | 22:32

Slobodna Dalmacija

fra tomislava vlašića, ‘duhovnog oca ukazanja’, stigla kazna
Pljuska Međugorju: Papa protjerao franjevca zbog seksa s redovnicom

Piše Nina kljenak

clip_image001_0013

Tomislav Vlašić u Međugorju ima i impozantno zdanje za
svoju udrugu /  Duje Klarić / CROPIX

Zbog optužbi za “herezu i šizmu, manipulaciju sviješću i savješću, te opravdane sumnje u seksualne odnose s časnom sestrom”, svećenik Tomislav Vlašić, koji se svojedobno proglasio “duhovnim ocem” šestero tadašnje djece koja su tvrdila da im se u Međugorju 1981. ukazala Gospa, definitivno je suspendiran iz reda franjevaca.
To je odluka glavnog ministra istoimenog reda fra Josea Rodrigueza Carballa.
No, to nije sve: poglavar Katoličke crkve papa Benedikt XVI. razriješio je fratra svih svećeničkih dužnosti, te mu je zabranio objavljivanje bilo kakvih izjava koje se tiču religijskog života, a posebno izjava o “međugorskom fenomenu”.
Vijest su prenijeli svi talijanski mediji čiji se novinari “vatikanisti” već dugo bave pitanjem zašto Sveta Stolica još nije priznala međugorsko svetište. Papa Benedikt XVI. u rujnu prošle godine svetište je nazvao “prevarom” te je istodobno najavio kako će Vatikan ubrzati istragu o onome što se dogodilo 1981. godine i istodobno pokrenuti disciplinske mjere protiv patera Vlašića koji ruši sliku o Međugorju.
Fra Tomislav već godinama tvrdi da se njemu osobno Gospa do sada ukazala oko 40 tisuća puta, u što je Benedikt XVI. izrazio sumnju. Ni prethodni papa, Ivan Pavao II., nije mu iskazivao previše povjerenja.
Vlašić je, naime, tvrdio kako je 1984. godine doživio jedno od ukazanja u kojem mu je Djevica Marija poručila da je on – živi svetac. O istom je obavijestio i tadašnjeg papu, međutim iz Vatikana nije stigao nikakav komentar.
Ima i dijete
Talijanski mediji izopćenju patera Vlašića posvetili su veliku pažnju i zbog činjenice da svećenik od 1987. godine živi u Italiji. On se 1987. godine preselio u Parmu gdje je sudjelovao u osnivanju vjerske udruge “Kraljice mira, potpuno smo tvoji”.

clip_image002_0006

Tijekom službovanja u Parmi, prenosi talijanski dnevni list Corriere della Sera, u Vatikan su pristigle pritužbe na svećenika “contra sextum”, odnosno na sumnju u krivnju za seksualni nemoral.
Vlašić je optužen da je bio u intimnoj vezi s jednom časnom sestrom, s kojom navodno ima i dijete.
To je bila kap koja je prelila čašu pa ga je Sveta Stolica 1992. godine poslala u jedan samostan nedaleko od talijanskoga grada L’Aquile, potresom sravnjenog prije četiri mjeseca.
Samostan u regiji Abruzzo je jedna vrsta “vatikanskog zatvora” u kojem je svećeniku bilo izričito zabranjeno komuniciranje s bilo kojom osobom, pa čak i njegovim odvjetnicima, bez službenog dopuštenja pretpostavljenih, jer je vatikanska istraga, koja se, evo, završila izbacivanjem fra Tomislava iz svećeništva, bila u tijeku.

‘Kreator ukazanja’
Svećenika Tomislava Vlašića je Pavao Žanić (mostarsko-duvanjski biskup u vrijeme kada su ukazanja počela) nazvao “kreatorom međugorskog fenomena“.
Njegovo izbacivanje iz franjevačkog reda i Crkve općenito sigurno će ostaviti traga u Međugorju, kao i na njegove zagovornike iz cijelog svijeta koji se nadaju da će Vatikan jednom i službeno priznati ovo svetište.

Javno.hr obznanjuje da je Katolička crkva jedina prava, a ostale crkve su “krive “. Jedino prava Crkva može činiti što hoće – mjeriti samu sebe i opraštati sama sebi, odnosno vedriti i oblačiti po ruži vjetrova javnosti – kako paše:

VIJESTI IZ VATIKANA
Katolička crkva je jedina Kristova crkva
clip_image003_0002Druge kršćanske zajednice, primjerice protestanti, ne mogu se nazivati Crkvom jer nemaju sve elemente koje je uveo Isus, objavljuje Vatikan.

Objavljeno: 10.07.2007 18:10h
Kongregacija za nauk vjere objavila je u utorak dokument pod naslovom "Odgovori i pitanja" koji se odnose na neke aspekte crkvene doktrine, a prema kojem je Katolička crkva jedina Kristova crkva.
Po tom tumačenju, Katolička crkva jedina je onakva kakvu je Krist osnovao i kakva će ostati, dok se ostale kršćanske zajednice, kao primjerice protestanti, ne mogu nazivati Crkvom, a jedino pravoslavci imaju nekih elemenata Crkve.
Dokument koji je potpisao pročelnik Kongregacije, kardinal William Cardinale Levada, uz zahtjev i dozvolu pape Benedikta XVI., zasigurno će izazvati polemiku. Sada se potvrđuje dokument Drugog vatikanskog koncila "Lumen Gentium" (objavljen 1963.), koji kao "posebnu crkvu" spominje pravoslavne nacionalne zajednice, koje su združene s Katoličkom crkvom po priznanju svećenstva i euharistije. Protestantske zajednice ne mogu, tumači se, biti smatrane crkvama, jer ne predviđaju svećenstvo i ne čuvaju na suštinski način sakrament euharistije.
Dokumentom se želi ukloniti sva konfuzija i tumačenja koja su se nagomilala godinama na teološkom horizontu, pa i u tumačenjima dokumenta "Lumen Gentium". Naglašava se kako jedino Katolička crkva ima sve elemente koje je uveo Isus. Tumači se da i pravoslavci, koji su zadržali neke od tih elemenata, nisu crkvom nasljednicom Isusovih temelja, jer ne priznaju primas Pape, Petova nasljednika. Ipak pravoslavne nacionalne zajednice zavrijeđuju ime Crkve, ali uz pridjev "posebne" Crkve, te mogu, kako se navodi, biti nazivane "Crkve sestre Katoličkih posebnih crkava".“