NAJVIŠE TRPI KATOLIČKA CRKVA – BEZOBRAZNO TRPI

Katolička crkva u paktu s HDZ-om bezobrazno trpi. To bi bio zaključak različitih komentara ostavke Ive Sanadera na položaj premijera. On se poigravao Crkvom, a Crkva se pak poigravala s 383 milijuna kuna godišnje proračunskih sredstava. Stoga u današnjoj krizi koju papa spominje u novoj, upravo objavljenoj enciklici, najviše će patiti upravo – Crkva. Jer u njezinim redovima nema ostavki na mjesta prelata, nuncija, predsjednika HBK, IUSTITIE ET PAX, Kongregacije za nauk vjere (čitaj Kongregacije za nauk inkvizicije). Kako bi ih i bilo kada su čelna mjesta ovih institucija Crkve dobro zaštićena od stresa svakodnevnice u smislu odgovornosti spram naroda i države te financijske krize.
Treba preispitati financijski sustav današnjice, nauk je pape. Nekada ga nije trebalo preispitati. Jer tada je preispitivanje bilo sakriveno u njegovoj svijesti, a to zaključujemo iz govora Don Floriana Abramovicha održanog u Europskom Parlamentu, u Bruxellesu, 18.12.2007.:

„Gospodo Zastupnici, gospodo asistenti, dragi prijatelji, 
Isus Krist, njegova majka Djevica Marija i … 

… naši Europski Narodi, nažalost žive sve dalje i dalje od pravih istina i radosti. 
Oni su kao izgnanici, daleko od njihovog kršćanskog identiteta. Jadikuju pod jarmom ropstva sličnom onome kojega je izabrani narod trpio u Egiptu. 

Danas i naši narodi rade, proizvode sve više i kvalitetnije, i u isto vrijeme uviđaju da novac vrijedi sve manje i manje. Postali su robovi velike pljačke nekih ljudi, šačice ljudi koja kako je to rekao Papa Pio XI, drže cjelokupnu monetarnu moć u svojim rukama. 
Oni proizvode novac iz ničega bez ikakvih troškova, a naplaćuju te bezvrijedne komade papire bogatstvom kojega nisu sami stvorili, bogatstvom kojega su stvorili naši narodi na prisilnom radu izgnani u radne kampove kamata-zelenaštvo-kracije. I to nije dovoljno. 
Oni još traže kamate na ukradeno bogatsvo. I cijela je ova pljačka legalizirana, sakrivena i zaštićena neprobojnim imunitetom. Tko osim Europske centralne banke ima pravo da ih kontrolira? 

Dragi Zastupnici, vi ne možete tolerirati da cijela Europa radi za ove lobije i da vaše vlade šute o ovoj zločinačkoj pljački komercijalnih i centralnih banaka. Ajme, Vatikanski Crkveni Sabor 2 nas je povukao u ovaj zaborav kršćanskog života, sa posljedicom da je narod toliko oslabio da više niti ne zna reagirati na ovo ropstvo. 
Ali nada umire posljednja. Od sveg srca vam želim da vam Isus ispuni srce i da hrabrosti i vjere… 

Don Floriano Abramovich, u Riccioneu, 25.10.2008. također objavljuje:

Vi znate i ne trebam vam ja objašnjavati o velikoj prevari takozvane aktualne monete, o kojoj je jedan od najvećih ekonomista izjavio da je način na kojega banke stvaraju novac toliko nemoguć, da ljudski um u to odbija povjerovati. 
Monetarna prevara je toliko velika da ljudski mozak u to odbija povjerovati. 
Činjenica da proizvodnja novčanice od 100 eura košta Europsku centralnu banku samo 3 centa, i da je prodaje državi po cijeni od 100 eura + kamate, te da je vi morate kupiti ne sa novcem kojega ste izvadili iz mašine za fotokopiranje, već sa vremenom kojega provodite na radnim mjestima, graniči sa nemogućim. 
Ljudski mozak u to odbija povjerovati. 
Danas tu činjenicu saznaju i široke mase, iako imaju poteškoća u razumijevanju, ali dobro osjećaju njene efekte. 
… još je davno, 1931 godine, Papa Pio XI objasnio: 
"govorim o koncentraciji bogatstva. Ono što nas bode u oči je da u našim vremenima ne postoji samo koncentracija bogatstva, već se akumulira ogromna moć u vidu despotskog vlasništva nad ekonomijom u rukama malobrojnih. Ovi moćnici uopće nisu vlasnici bogatstva, već su položitelji ili administratori. Despotizam ove moći raste sve više i više u onima koji, imajući novac u rukama postaju gospodari, u neku ruku distributori same krvi od koje živi ekonomski organizam. Oni u svojim rukama drže samo srce ekonomije, i nitko protiv njihove volje, ne može niti disati". 

O ovim riječima se treba dobro voditi računa danas, kada su postale puno istinitije nego 1931 godine. Onda još nije bilo Europske centralne banke. Moram reći da su Crkveni čelnici još prije Vatikanskog Crkvenog Sabora, a pogotovo poslije, postali robovi svjetske kamata-zelenaštvo-kracije. 

Kardinal Jospeh Ratzinger je ove teorije istražio do samog temelja. Prisustvovao je više nego jednom sastanku na tu temu, doveo je maksimalnog eksperta Giacinto Auriti-a ( alternativna valuta Simec i tužba protiv Talijanske centralne banke za prevaru, kamatarenje, zločinačku organizaciju i lažni bankrot). 
Kardinalu Ratzingeru je punih 5 sati objašnjavan problem. 
I ova ista Crkva koju je sam Vatikanski Crkveni Sabor 2 svrstao u privatnu sferu objašnjavajući da država mora biti odvojena od crkve, i ova ista Crkva koja sa malim kritikama laska Američkoj demokraciji, kako čudno, i ova ista Crkva koja se reklamirala odbranom siromašnih, ŠUTI. 
Na najvećem svjetskom lopovskom nivou, ŠUTI.“ 

Danas je došlo vrijeme da papa, kada je uvidio da je galopirajući kolaps zbog onoga što je i prije znao u tijeku, potpisuje novu encikliku i na mala vrata govori o preispitivanju održivosti financijskog sustava:

SVETKOVINA PETRA I PAVLA U VATIKANU

Benedikt XVI. potpisao novu encikliku

 

30.6.2009

Radio Vatikan / Križ života

„Cilj nove enciklike je u svjetlu ljubavi i istini produbiti neke vidike cjelovitog razvoja u našem dobu. “Povjeravam vašoj molitvi ovaj naknadni prinos koji Crkva svojim zauzimanjem nudi čovječanstvu za održivi napredak, u punom poštovanju ljudskoga dostojanstva i stvarnih potreba svih“, kazao je Benedikt XVI.“

Enciklika govori i o tome kako globalizacija treba više uzeti u obzir potrebe siromašnih u jeku svjetske financijske krize.  Benedikt je često govorio o financijskoj krizi i tražio od svjetskih čelnika da siromašni svijeta ne snose najveći teret krize za koju oni nisu krivi. Papa je rekao da kriza ukazuje na potrebu da se ponovno razmotri cijeli globalni financijski sustav.

Održivi napredak i stvarne potrebe Crkve neće biti moguće realizirati jer je ostavka Sanadera po komentarima bezobrazan čin – pitanje je da li će budući naraštaji i dalje materijalno preko državnog proračuna potpomagati Crkvu jer je Ivo Sanader inače uzoran katolik, a koje uzoritosti će i dalje moći manipulirati političarima, to je već drugo pitanje.Odlazak sada već bivšeg premijera za Crkvu nije ništa drugo do li bezobrazluk koji se direktno poigrava njezinim interesima:

 

 

REAKCIJE IZ CRKVE NA ODLAZAK PREMIJERA

3.7.2009

Križ života

Sanaderova ostavka je bezobrazan čin

clip_image001_0004

clip_image003_0002

Način na koji je Sanader otišao vrlo je bezobrazan prema biračima, uostalom kao i (ne)obraćanje Saboru – prokomentirao je za Slobodnu Dalmaciju glavni urednik portala Križ života.

Službeno stajalište Katoličke crkve o odlasku premijera Ive Sanadera u četvrtak nije bilo moguće dobiti, a kaptolski dvori bili su prilično zatvoreni i na neslužbenoj razini, piše Slobodna Dalmacija. Ipak, ostavku je komentirao ugledni teolog prof. dr. Adalbert Rebić te urednik Križa života Hrvoje Cirkvenec.

 

 

“Ostavka je došla u nezgodno vrijeme i ne mogu razumjeti zašto je premijer odlučio otići upravo sada“, rekao je Rebić za Slobodnu Dalmaciju, pretpostavljajući da iza ostavke mogu stajati subjektivni razlozi koje Sanader može, ali i ne mora reći.

“No, naslućujem da se umorio“, procjenjuje Rebić, navodeći kao razloge toga umora pregovore sa Slovencima koji su često nemogući i tvrdi. Sanader je vjerojatno razočaran i Europom i europskom zajednicom koja mu je trebala, a nije htjela pomoći u tom procesu, dodaje teolog Rebić.

Urednik portala Križ života Hrvoje Cirkvenec rekao je kako je "način na koji je Sanader otišao vrlo bezobrazan prema biračima, uostalom kao i (ne)obraćanje Saboru“. Što se tiče daljnjeg odnosa Crkve i nove premijerke, Cirkvenec dodaje kako treba pričekati i vidjeti hoće li Jadranka Kosor biti potvrđena na čelu Vlade.

“No, ni njezinim imenovanjem, kao ni primjenama u vrhu HDZ-a, za Crkvu se neće ništa promijeniti: bit će to nastavak pakta Crkve i HDZ-a kakav postoji već 20 godina“, procjenjuje urednik Križa života, dodajući kako u tom paktu najviše trpi Katolička crkva s kojom se i Sanader pametno poigravao.“

Predsjednik je Mesić danas dao mandat gospođi Jadranki Kosor za sastav nove vlade. Ovo je upravo trenutak u kojem postavljamo pitanje cijeloj hrvatskoj javnosti i Crkvi:

Da li je ono što je papa Benedikt znao prije par godina danas samo stvarnost zbog koje se daju ostavke, a Crkva se suočava s posljedicama koje nije uzimala u korijenu ozbiljnima?
Posljedice snose svi, a odgovornost oni koji su znali što se događa i što može uslijediti a da se pravovremeno ne obavijesti javnost.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s