HOĆE LI PAPA ZABRANITI STROJNO PRANJE RUBLJA?

U tjedniku Globus br. 953 od 13.03.2009. godine u kolumni – Ugovor s đavlom, pod naslovom HOĆE LI PAPA ZABRANITI STROJNO PRANJE RUBLJA, čitamo:

Žena sa slobodnim vremenom kraj je kršćanske civilizacije – a strojno pranje rublja tek još jedna sotonska izmišljotina – pa valja očekivati i papinu encikliku o zabrani perilica.

Bezobzirni je cinizam vatikanskog dnevnika da je za emancipaciju žena više od pilule učinio – stroj za pranje rublja.

Možemo zaključiti kako su sporedne teme i komentari načina današnjega života postali glavna preokupacija Vatikana zbog toga što Crkva više nema što reći čovjeku današnjice.
Tako laž na laž, proizvodi imaginaciju stvarnosti koju se više ne može održavati na životu do besmislicama.

Autor članka se pita kako će: „profesori moralne teologije objasniti već zlu prirodu ovakvog nepotrebnog cinizma, ali mene više zanima da objasne svoj (cinizam op.a).“

U članku se komentira i nedavni slučaj maloljetnice N. iz Recifea u Brazilu koju je silovao očuh.
Crkva je izrekla svoj stav, a tema ovog članka se nadovezuje na taj stav da – žene dijelom nisu bića koja su zaslužila biti kćeri Oca našega.

Papa je nepogrešiv – svetkovanje Bogorodice smatra iskupljenjem od stavova cijele Crkve koji su jasni : pred Bogom nismo svi jednaki nego je „taj i takav Bog“ stvorio nejednakost unutar Sebe, i onda dao na upravljanje njegovom predstavniku na zemlji – Crkvu , koja će to sve učiniti jednakopravnim jer On sam to nije u stanju učiniti.

Crkva se tako uzdiže iznad Stvoritelja, omalovažava Ga, okreće mu leđa kako bi bolje zaštitila svoje isključivo materijalne interese i pri tom učenjem o strahu od prokletstva „drži u šahu“ veći dio čovječanstva koji odlazi s njom u ponor beznađa.

Posljedice su krize svih razmjera, a ponajviše duhovnih razmjera.
Buđenje pojedinaca iz ružnog sna je svakim danom sve vidljivije ,a duboka iznenađenost stvarnošću dovodi do toga da sva bogatstva Crkve neće biti dovoljna da je spase od nje same.

Poruka našega Oca je da počnemo misliti svojom glavom i koristiti se bogatstvom svoje duše koja ima iskonsko znanje: mudrost o našem stvarnom porijeklu i ljepoti pravog života u Bogu.

Umjesto da se bavimo tričarijama : lažnim sjajem i učenjem iluzornih građevina srama , pozabavimo se svojom dušom i izvorom Svjetlosti u nama , Kristom.

Perilice rublja nam neće pomoći da operemo naša opterećenja, već je to isključivo život po zakonitostima Neba koje je naša domovina, a tamo nećemo više slušati intelektualne rasprave o banalnim stvarima – inteligencija je i bit će naš Život.

Inteligencija je sveukupno stvaranje van kauzalnog zakona – u Apsolutnom Zakonu, a iskra koja će zapaliti vatru našega srca je put koji nam pokazuje – Krist.

Pomozimo si sami i Bog će nam pomoći.

Vatikan, izražavanje mišljenja pape i Crkve neće nam pomoći, a perilice rublja neće zasigurno oprati prljavo rublje Katoličke crkve.

Shvatimo: NIJE ZLATO SVE ŠTO SJA.