Mafija otimala djevojčice po narudžbi svećenika

Cafe.ba

27.06.2008.

Mafija otimala djevojčice po narudžbi svećenika

RIM – Sabrine Minardi, bivša djevojka rimskog mafijaša Enrica De Pedisa, optužila je biskupa Paula Marcinkusa da je prije 25 godina naručio otmicu Emanuele Orlandi, kćeri vatikanskog službenika koji je navodno previše znao o umiješanosti Vatikanske banke (IOR) u financijski skandal i propast Ambrozijske banke.

Američki biskup Marcinkus bivši je šef IOR-a i organizator putovanja pape Ivana Pavla II. Enrico De Pedis bio je šef rimske bande iz četvrti Magliane, koja je sedamdesetih i osamdesetih godina vladala gradom, ali je bila i produžena ruka za neke prljave poslove političara.

Vatikan je odmah reagirao priopćenjem da su “klevetničke i bez temelja optužbe protiv mons. Marcinkusa, koji je već mrtav i ne može se braniti”.

Istraga će, dakako, provjeriti navode Sabrine Minardi, koja kaže da je Marcinkus zatražio od njezina tadašnjeg dečka De Pedisa da otme Emanuelu Orlandi jer je njezin otac Ercole, koji je radio u Vatikanu, “vidio nešto što nije smio vidjeti”, prenosi Večernji list.

Emanuela nije nikad nađena ni živa ni mrtva, a svojedobno se mislilo da su je oteli turski teroristi Sivi vukovi kako bi je razmijenili za Alija Agcu, koji je pucao na Ivana Pavla II. te je služio zatvorsku kaznu.

Istraga bi mogla, na osnovi najnovijih izjava, zatražiti ekshumaciju tijela Enrica De Pedisa iz grobnice u kripti rimske crkve Sant Apollinare.

Šef bande iz Magliane ubijen je 1990. i nakon pokopa na gradskom groblju prebačen je u crkvu Sant Apollinare nakon što je to odobrio Vatikan.

Sabrina Minardi također je izjavila da je banda njezina dečka “nabavljala djevojčice za neke svećenike”. S. Minardi smatra da je Marcinkus zatražio otmicu Emanule Orlandi kako bi “upozorio nekoga iznad”, vjerojatno Ivana Pavla II., koji je nakon skandala s Vatikanskom bankom, pokrenuo smjene na vrhu IOR-a.

Biskup Marcinkus poslan je iz Vatikana u Sun City u Arizoni, gdje je prije dvije godine umro.

Podjeli |

Izvor:Pincom