Papa u borbi s lažnjacima: Vidioce šalje psihijatrima

Papa Benedikt XVI. će objaviti kriterije po kojima će se
određivati je li neko viđenje pravo.
Svi vidioci će isprva o svojim viđenjima morati šutjeti.

10:35 | 14.01.2009. | Piše: Jelena Šimac | 24sata
Kako bi smanjio veliki broj Božjih ukazanja, papa Benedikt XVI. naredio je detaljnu istragu na ljudima koji tvrde da su vidjeli Gospu. Svi vidioci i vidjelice proći će psihijatrijski pregled, utvrđivat će se stupanj njihova obrazovanja te imaju li od viđenja financijske koristi. Papa će, piše Jutarnji, objaviti kriterije prema kojima će se određivati prave i lažne vizije Isusa i Djevice Marije, stigme, kipovi koji plaču i krvare i euharistijska čuda. Egzorcisti će određivati radi li se o vjerodostojnom ukazanju božanskog podrijetla ili o demonima. Kriterije će objaviti u priručniku koji dovršava. Tako, ako netko bude tvrdio da ima božanska ukazanja, lokalni biskupi osnovat će komisiju koja se sastoji od psihijatara, psihologa, teologa i svećenika koji će ispitati te navode. Vizionari će isprva o svome ukazanju morati šutjeti. U suprotnom, njihova će ukazanja biti proglašena lažnima. Vidioc ili vidjelica potom će morati proći komisiju lokalnog biskupa. Vatikan će konačno odlučiti je li viđenje pravo ili ne. Papa je zabrinut što lažni vidioci odvajaju vjernike od Crkve i mame ih u kultove.
(AFP)

Papa je odlučio stati na kraj eksploziji ukazanja Gospe

„Sveti Otac“ je nepogrešiv i svet; stoga sve što on čini (po nauku Katoličke crkve) je tako – tako bi barem po riječima Crkve trebalo biti.
Po naravi stvari papa bi trebao sve znati i vidjeti najbolje što je stvarnost i dovesti ovaj svijet u bolje „sutra“ jer se on osobno smatra nasljednikom Kristovim na zemlji. No, je li to doista tako?
Iz članka objavljenog u listu 24 sata 14.siječnja 2009.godine pod naslovom Papa u borbi s lažnjacima: Vidioce šalje psihijatrima, autorice Jelene Šimac, vidljivo je kako papa nije siguran jesu li tzv. vidioci Božjih ukazanja psihijatrijski slučajevi, jesu li dovoljno obrazovani da budu vjerodostojni, jesu li financijski dobro stojeći ili im „ukazanja“ dobro dođu da namaknu za svakodnevnu koricu kruha?

Kriterije, odnosno standard ponašanja tek treba utvrditi, pa to neće spadati u „svetost i nepogrešivost“ pape, a neće biti niti moguće procijeniti – po učenju Crkve – je li to „po Duhu svetome“ ili su tu nekakva druga posla. Egzorcisti će imati pune ruke posla s demonima, tako da će očito svi vjernici, a i oni koji to nisu, biti u milosti pape, egzorcista, svećenika i biskupa Crkve ; oni će im krojiti budućnost , kroz istrage, ustanovljenje istina i ostale postupke, dok će narod svjetlu budućnost i istinu vidjeti onako kako se propiše ; bez obzira na stvarne životne probleme i situacije u životu.

Nova inkvizicija je dobrodošla da se stvari stave u red kako ne bi slučajno bilo nekakvih nedoumica u svezi funkcioniranja i učenja „presvete“ Crkve.
Globalno zatopljenje, maltretiranje životinja i prirode, ubiranje plodova vlastitih uzroka, zagađenost okoliša, uništavanje Majke Zemlje nije ništa spram problema koji se nalaze pred Crkvom . Ista stenje pod teretom vjerodostojnosti ukazanja; to treba svakako danas riješiti kako ne bi bilo sumnje u SVETOST I NEPOGREŠIVOST CRKVE I NJEZINIH OTACA; jer lažni vidioci „odvajaju vjernike od Crkve i mame ih u kultove“ , dok zabrinutost za vlastite prihode od vjernika raste, te se pitamo: kako se uopće netko usudi spasiti vlastitu dušu mimo Crkve i pape? Kako se netko uopće usudi „vidjeti nešto“ , a da to Crkva prethodno nije vidjela? Kako se netko usudi imati vlastiti stav u životu i potkopavati temelje sveopće prijevare? Sve će mu biti oprošteno ako bude financijski darežljiv prema majci Crkvi u vidu: škrabica, indulgencije, slijepe vjere u Crkvu i posrednike. Nije važno muči li tog istog čovjeka nešto u čemu mu ta ista Crkva svojim naukom ne može pomoći; bitno je da se pomogne samoj Crkvi da si osigura materijalnu budućnost kako bi mogla vršiti poslanje: PRIJEVARE ČOVJEKA KOJEMU NAVODNO SLUŽI.

Crkva je najveći „VIDIOC“ svijeta i sama prema sebi treba učiniti ono što propisuje drugima.Tada bi svi PROGLEDALI i VIDJELI ISTINU, koja je bolna, ali istodobno oslobađajuća od okova vlastitih uvjerenja koji su itekako dodatno otežali hranjenjem zvijeri sa sedam glava ; Rimokatoličke crkve!

SPAS LEŽI U „VIĐENJU“ , ali „unutarnjem viđenju“ Oca koji nas voli i koji je Ljubav sama, a za to nam nije potreban nitko, već mi sami u ljubavi prema bližnjem.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s