Broj 1

Preuzmite časopis u PDF formatu: Časopis Razmisli – Broj 1

U ovom broju pročitajte:

Cijenjeni građani,
Prenosimo skraćeni tekst zahtjeva koji je Udruga David podnijela Predsjedniku RH Stjepanu Mesiću, Vladi RH, Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa RH, Državnom javnom odvjetništvu RH i Uredu pučkog pravobranioca RH za preispitivanje i zabranu rada katoličke osnovne škole u Šibeniku, dok se ista ne usaglasi sa Ustavom RH.

Država u državi nije u duhu hrvatske ustavnosti!
U hrvatskom ustavu je zapisano da su država i crkva odvojene, a to znači da Katolička crkva u Hrvatskoj ne bi smjela djelovati na političkom već jedino na religioznom području. Danas nitko više ne sumnja u to da je Crkva de jure i de fakto politička organizacija i kao takva djeluje i politički, a to opet znači u ime tuđe države i kao takva miješa se u državne poslove Republike Hrvatske. To je protiv pravnog poretka Republike Hrvatske i postavlja se pitanje odgovornim državnim institucijama i političarima što ima veću vrijednost ustavnost Republike Hrvatske ili interesi jedne strane države, odnosno što misle poduzeti da se to stanje promijeni u interesu Republike Hrvatske?