Podržite profesore i studente u njihovoj borbi za autonomiju i sekularnost Filozofskog fakulteta!

Dođite na skup ispred Rektorata, Trg maršala Tita 14, u utorak, 13.12., u 11.30.

Fotos:Index

images-3Profesori i studenti organiziraju povorku kojom će pratiti svoje novoizabrane članove Senata Sveučilišta na sjednicu. Povorka kreće u 10.45 ispred Filozofskog fakulteta, Lučićeva 3. Svoju podršku možete iskazati i sudjelovanjem u povorci, no, svakako dođite pred Rektorat – utorak, 13.12. u 11.30! Više detalja ovdje.

Sjednica Senata zakazana je za 12 sati.

Što žele profesori i studenti FF-a?

1. Priznanje odluka o opozivu dosadašnjih i odluka o izboru novih predstavnika Filozofskog fakulteta u Senatu Sveučilišta i Vijeću društveno-humanističkih znanosti

2. Nazočnost njihovih predstavnika sjednici Senata i na kojoj će moći zastupati interese FFa. Rektor ih na sjednicu nije pozvao iako ih je Vijeće FFZG imenovalo i obavijestilo Sveučilište o imenovanju.

3. Priznanje Odluke o usvajanju Deklaracije o upravljanju Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu

4. Usvajanje odluke o razrješenju v. d. dekana izv. prof. dr. sc. Željka Holjevca zbog njegova višekratnog nezakonitog postupanja, nepoštivanja Vijeća FFZG-a i prijetnji kaznenim progonom kolegama profesorima

5. Da se usvoji odluka Vijeća FFZG kojom se predlaže imenovanje dr. sc. Nevena Budaka, redovitog profesora na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu za novog vršitelja dužnosti dekana do izbora novog dekana

6. Da sami, demokratskim procedurama i bez oduzimanja ovlasti od strane rektora i Senata, riješe krizu upravljanja na FFZG.

Sloboda Filozofskom!