Milanović odgovorio Puljiću: Svi moraju poštivati hrvatske zakone, pa i Crkva!

Jutarnji.hr

ZAŠTITITE DJECU OD ZLOSTAVLJAČA’

Autor:  Hina

22.03.2012.

Premijer Zoran Milanović, koji je na pitanje prosvjednika kako Vlada misli prisiliti Crkvu da poštuje zakone odgovorio: “Svi moraju poštivati hrvatske zakone”

ZAGREB – Tijekom današnje sjednice Vlade ispred Banskih dvora okupila se skupina prosvjednika koji su uz crkvu Sv. Marka postavili transparent “Pedofile štitite – Crkva zlostavlja, Vlada RH ignorira“, te ministrima koju su izlazili iz Vlade poručivali da moraju štititi djecu od zlostavljanja. Obratila im se potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, poručivši da se godinama bori za prava djece, te da je posao procesuiranja zlostavljača na pravosuđu i policiji. Među zadnjima iz Banskih je dvora izašao premijer Zoran Milanović, koji je na pitanje prosvjednika kako Vlada misli prisiliti Crkvu da poštuje zakone odgovorio: “Svi moraju poštivati hrvatske zakone”.

Prosvjednici su se prvo okupili na Ksaveru, ispred Hrvatske biskupske konferencije, a zatim i na Markovom trgu gdje su ministrima poručili da djeca moraju biti zaštićena od zlostavljanja te upitali prisutne da li bi stvari bile drugačije da se radi o njihovoj djeci?, prenosi T-portal. Osim ministrice Opačić i premijera Milanovića nitko od prisutnih ministara nije se udostojio odgovoriti na postavljeno pitanje.

Prosvjedi su uslijedili nakon što je biskup Želimir Puljić u svojim izjavama gotovo relativizirao slučajeve pedofilije među svečenicima, te čudnovato ustvrdio da Crkva ne podliježe zakonima države, iako hrvatski Ustav izričito govori da je riječ o sekularnoj državi.

Pogledajte fotogaleriju s prosvjeda!

Jedna misao o “Milanović odgovorio Puljiću: Svi moraju poštivati hrvatske zakone, pa i Crkva!

1. Ne samo da po Ustavu kler mora poštovati zakone već to implicira i Ugovor o pravnim pitanjima:
    Čl.8: U slučaju sudske istrage o kleriku zbog možebitnih krivičnih djela predviđenih krivičnim zakonikom, sudske vlasti će o tome prethodno obavijestiti nadležne crkvene vlasti.

Sviđa mi se