Crkva na strani zločina i kriminala

Press the president
POLITIČKI KOMENTAR

V.G.
Nadaleko je poznato da crkva i politika idu ruku pod ruku. Iako je zadnja koja bi trebala gurati svoj nos u politička previranja i afere, ona i dalje dosljedno njeguje status dežurnog zabadala. Godinama je šutnjom blagoslivljala lopovluk na vlasti, korupciju i kriminal, veličala ratne zločine.Kako u zadnje vrijeme sve vrvi pričama o uhićenju  Sanaderu i Merčepu i “božji ljudi” su se osjetili pozvanima stati u obranu njhove časti. Zato se urednik Glasa Koncila, Ivan Miklenić  svojim komentarom snažno obrušio na vlast zbog nedavnih događaja nazivajući ih razaranjem hrvatske državotvornosti. Prema njegovoj interpretaciji medijska pažnja koja se digla oko bivšeg premijera te Merčepa je pokušaj ‘odvraćanja pozornosti od životnih pitanja’. Tu tezu potkrepljuje činjenicom kako se skidanje imuniteta Sanaderu te privođenja Merčepa dogodilo na dan 11. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

Crkva nikada dosadanije ni slova zucnula protiv Sanadera, čovjeka koji nas je godinama lagao, potkradao i manupilirao gdje god je stigao,koji je kukavički podvio rep kad je zagustilo, a odlučila je da neće ni sada. Desetljećima je negirala počinjene hrvatske ratne zločine pa je odlučila učiniti to i sada kada je Tomislav Merčep napokon uhićen. Štoviše Miklenić o njemu govori  kao “teško bolesnom branitelju, ratnom pomoćniku ministra unutarnjih poslova, koji je uskoro i završio u bolnici. Jedno je sigurno, crkva je  uvijek znala lijepo u celofan umotati smrdljive proizvode i trulež koja zagađuje naše društvo. Narod je pretvorila u poslušne ovce i učila ih svojim postulatima. Ako su Hrvati nisu lopovi. Ako su naši, ne mogu biti zločinci.
Crkva kao institucija koja se toliko zaklinje u život je izgradila začuđujuće dobre odnose s onima koji su iste te živote oduzimali. Kao institucija koja kao osnovne vrijednosti  ističe poštenje i skromnost pokazuje pretjerano sklonosti prema onima koji kradu i gomilaju bogatstvo na račun građana koji spajaju kraj s krajem. Ono što smo naučili je da da na nju ne treba računati kada je riječ o istjerivanju korupcije i zločina i stavranju pravednijeg društva.
http://www.ptp.hr/article/crkva-na-strani-zloina-i-kriminala/40557

Jedna misao o “Crkva na strani zločina i kriminala

  1. Ako se oni koji navodno zive u celibatu petljaju u medicinski potpomognutu oplodnju smatrajuci je nakaradnom i neprirodnom, sto ih sprjecava da se ne osvrnu na “nepravdu” prema lopovluku, ubojstvima i ostalim ljudskim gadostima.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s