SVEŠTENIK: LUKSUZ UMESTO MEDITACIJE

B 92
27.01.2012

Izvor: Beta
Meštani italijanskog mesta Bezana Brijanca zaprepastili su se kada su na društvenoj mreži “Fejsbuk” otkrili da je njihov sveštenik umesto na odmoru radi meditacije kako je i najavio, bio na brodu “Kosta Konkordija”, nasukanom pre dve nedelje kod ostrva Điljo.

Kosta Konkordija (Foto: Beta)
“Teško je poverovati da brod tog tipa može biti pogodno mesto za molitve i promišljanje o veri. Sav taj komfor, osvetljenja, zabave svih mogućih vrsta teško da priliče tišini i meditaciji: tako su verovatno razmišljali parohijani Bezane Brijance kada su otkrili da se njihov sveštenik nalazio na luksuznoj ‘Konkordiji’ umesto na meditaciji, kako im je i najavio”, piše list Korijere dela sera.
Don Masimo Dongi razotkriven je posle brodoloma kod Đilja – nikakvo povlačenje na tiho, spartansko mesto radi promišljanja. Sveštenik je bio na odmoru na “Konkordiji” s najbližim članovima porodice.

Izdao ga je komentar njegove rođake objavljen na “Fejsbuku” u noći u kojoj se brod nasukao – pošto je uspela da stigne do obale, devojka je odmah putem interneta obavestila rođake i prijatelje da je čamcem za spašavanje s “Konkordije” stigla na bezbedno, zajedno s ostalim članovima porodice i ujakom, upravo don Masimom.

Parohijani Bezane sada zahtevaju objašnjenje, piše list i dodaje da će sveštenik možda uspeti da im objasni da se i na luksuznom brodu može naći mir.
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2012&mm=01&dd=27&nav_id=577602

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s