Glas Koncila – Bandić

Glas Koncila

06.01.2010.

»Poruka uoči izbora je jedino očitovanje HBK o ovim izborima«

Zamoljen da komentira izjavu predsjedničkog kandidata Milana Bandića koji je u utorak na predizbornom skupu u Splitu prema navodu Hine izjavio da iz cijele Hrvatske svakodnevno dobiva brzojave potpore od hrvatskih župnika, provincijala i gvardijana te ocijenio kako ima potporu hrvatske Katoličke Crkve, glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić je u izjavi za Informativnu katoličku agenciju napomenuo da se HBK očitovala o izborima o izborima uoči prvog kruga predsjedničkih izbora te da se poslije nije oglašavala.

“Hrvatska biskupska konferencija objavila je svoju poruku uoči predsjedničkih izbora u kojoj je pozvala vjernike i sve građane da izađu na izbore i ujedno podsjetila na neka temeljna načela koja vjernicima mogu pomoći u prosudbi kandidata i njihovih programa. Poslije toga HBK se nije oglašavala. I prema tome, ta poruka uoči izbora je jedino očitovanje HBK o ovim izborima”, kazao je u izjavi za Iku glasnogovornik HBK Zvonimir Ancić. (ika / gk)